Starten met Plug&Pay

Alle essentiële stappen om je eerste Plug & Pay checkout live te krijgen!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Superleuk dat je aan de gang gaat met Plug & Pay! In deze handleiding vind je alle essentiële informatie om jouw Plug & Pay checkout live te zetten. 

Na het volgen van deze handleiding staat jouw eerste betaalpagina online!

Voordat je deze stappen kunt volgen, moet je natuurlijk ingelogd zijn. Zorg dat je ingelogd bent via https://admin.plugandpay.nl/!

1. Vul je bedrijfsgegevens in

Als eerste is het belangrijk dat je de gegevens van jouw bedrijf goed invult. Dit doe je door te gaan naar Account > Instellingen.

2. Maak een account aan bij Mollie

Plug & Pay maakt gebruik van Mollie om alle betalingen te innen. Mollie is een betaaloplossing die verantwoordelijk is voor het betaalverkeer en de verwerking van alle betalingen. Om gebruik te maken van Plug & Pay, heb je dus een account nodig bij Mollie.

Heb je nog geen account bij Mollie? Maak deze dan eerst gratis aan.

3. Koppel Mollie aan Plug & Pay

De volgende stap is om Mollie aan Plug & Pay te koppelen. Voorheen ging dit via de API-keys, nu kan dit heel eenvoudig door op "Nu koppelen" te klikken rechts bovenin jouw dashboard.

Je wordt doorgestuurd naar onderstaande pagina. Hier klik je op 'Connect via Mollie'.

Je komt nu op de pagina van Mollie! Hier klik je op de blauwe knop 'Verbinden'.

En dan.....

Nu je op 'Voeg Mollie toe' hebt geklikt, is jouw Mollie nu gekoppeld aan Plug & Pay!

Woohoo! Lekker bezig :-)

De onderstaande melding in Mollie kan je negeren! Doordat je Plug&Pay nu toegang hebt gegeven tot jouw Mollie-account, hoeven de API-keys niet meer gekopieerd en geplakt te worden - dus dat scheelt ;)

Let er wel op als je meerdere websiteprofielen gekoppeld hebt aan Mollie, dat je via het dropdownmenu het juiste profiel selecteert!

4. Maak je eerste product aan

Je betaalpagina begint natuurlijk met een product dat mensen kunnen kopen. Maak daarom je eerste product aan! Dit kun je doen door te gaan naar Producten in het menu en te klikken op 'Product toevoegen'.

Vul bij Algemeen de naam, beschrijving en productgroep in. Geef aan of het gaat om een fysiek product.

Vul Prijzen de prijs in van het product. Vink aan of de prijs van het product met of zonder btw moet zijn en hoeveel procent btw dit moet zijn. Je kunt hier ook instellen dat het om een abonnement gaat of dat de betaling in termijnen gaat. Ook kun je hier staffelkorting of een actieprijs instellen. 

Bij Administratie kun je gegevens voor je administratie invullen, zoals een SKU of grootboekrekening. Ook kun je hier productvoorwaarden uploaden.

Verkoop je een downloadbaar product? Bij Downloads kun je de bestanden uploaden die worden weergegeven op de standaard bedankpagina van Plug & Pay.

Bij Afbeeldingen kun je nog afbeeldingen toevoegen van jouw product.

5. Maak een checkoutpagina aan

Nu je een product hebt, is het tijd om een checkoutpagina aan te maken om het product ook daadwerkelijk te verkopen! Ga naar Checkouts en klik op 'Checkout aanmaken'. Selecteer daarna het product waarvoor je de checkout wil aanmaken.

Vul bij Algemeen de gewenste velden in. Geef de checkout een naam en URL en selecteer het product. Hier kun je ook een andere bedankpagina opgeven als je niet de standaard bedankpagina uit Plug & Pay wil gebruiken. Als je de schakelaar bij 'Activeren' om zet, wordt de checkoutpagina live gezet.

Bij Geavanceerd kun je eventueel een webhook of een Javascript widget toevoegen. Zie voor de webhooks de volgende handleiding: Een webhook instellen in Plug & Pay.

Bij Statistieken kun je de statistieken en conversies van jouw checkoutpagina bekijken.

Bij One-Click upsell kun je de one-click upsell instellen. Zie daarvoor de volgende handleiding: One-click upsell instellen.

Bij Layout bepaal je het uiterlijk van de checkoutpagina. 

Als je op Weergeven klikt, kun je jouw checkoutpagina bekijken!

6. Test jouw checkoutpagina

Bij Instellingen > Betalingen kun je je Plug & Pay op testmodus zetten. Als jouw Plug & Pay op testmodus staat, kun je jouw checkoutpagina doorlopen zonder daadwerkelijk zelf een betaling te moeten doen. Doe dit, zodat je zeker weet dat de checkoutpagina klopt!

7. Klaar om live te gaan?

Heb je jouw checkoutpagina getest en werkt alles goed? Ben je helemaal klaar om live te gaan me jouw checkoutpagina?

  • Controleer of jouw checkoutpagina geactiveerd is door naar de schakelaar te gaan bij de instellingen bij Algemeen bij de checkout.

  • Controleer of de testmodus uitgeschakeld is.

Dan ben je er klaar voor! 🎉 Verspreid de URL van jouw checkoutpagina en haal je eerste betalingen binnen!

Was dit een antwoord op uw vraag?