Alle collecties
Plug&Pay
Plug&Pay: Bestellingen
Een testbestelling doen of testmodus gebruiken
Een testbestelling doen of testmodus gebruiken
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om te controleren of jouw Plug&Pay goed staat ingesteld, kun je de testmodus gebruiken. Met de testmodus kun jij testbestellingen doen en dus controleren of alles goed staat ingesteld zonder daadwerkelijk elke keer een bestelling te moeten doen.

Je kunt je gehele Plug&Pay op testmodus zetten. Elke checkout komt dan op testmodus te staan en elke betaling via jouw Plug&Pay is een testbetaling.

Daarnaast kun je ook zonder testmodus los per checkout een testbetaling doen, terwijl de checkout wel live blijft en klanten dus alsnog kunnen afrekenen.

Beide mogelijkheden leggen we voor je uit 😄

Jouw volledige Plug&Pay op testmodus

Je kunt jouw volledige Plug&Pay op testmodus zetten door naar Instellingen > Koppelingen & Integraties > Betaalprovider te gaan. Hier zie je de schakelaar Testmodus.

Zodra je deze schakelaar omzet, wordt jouw gehele Plug&Pay in testmodus gezet. Elke betaling die via een checkout wordt gedaan, is een testbestelling. Rechtsboven zie je in het oranje Testmodus staan, zodat je weet dat je in de testmodus zit.

Als je afrekent in een checkout tijdens de testmodus, ga je bij het afrekenen niet naar het betaalscherm van de bank. In plaats daarvan zie je dit scherm van Mollie:

Je kunt hier Betaald aanvinken en op Ga verder klikken. Dan heb je een testbestelling gedaan!

Een testbestelling doen buiten de testmodus

De testmodus is fijn als je je Plug&Pay aan het opbouwen bent, maar als je live bent kun je natuurlijk niet zomaar je gehele Plug&Pay op testmodus zetten. Dan zouden klanten in geen enkele checkout kunnen afrekenen!

Daarom kun je ook per checkout een testbestelling doen, terwijl de checkout wel nog gewoon beschikbaar is om betalingen in te doen.

Als je ingelogd bent in jouw Plug&Pay en dan naar de checkout gaat, zie je een extra vinkje Dit is een testbestelling. Als je deze aanvinkt, wordt de bestelling die je dan doet als testbestelling doorgevoerd!

Dit vinkje is alleen zichtbaar voor admins en dus alleen zichtbaar als jij ingelogd bent en daarna je checkout bezoekt. Klanten zien dit dus niet!

Wat gebeurt er met bestellingen die in de testmodus zijn gedaan?

Als je bestellingen hebt gedaan in de testmodus, komt hier automatisch Test (2023-T) bij te staan. Bij jouw bestellingen heb je een apart tabje Testbestellingen waar je al jouw testbestellingen kunt terugvinden.

Was dit een antwoord op uw vraag?