Overstappen naar Phoenix
PHOENIX: Blogs/Content importeren of exporteren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Blogs/Content importeren in Phoenix

Heb je een Wordpress website met veel blogs en wil je deze importeren in Phoenix? Dat kan! 👌🏻

Stap 1. Heb je al een XML-bestand?

Hiervoor dien je eerst een XML-bestand vanuit de vorige site te hebben (als je niet weet hoe dat moet, check dan eerst deze handleiding ).

❗️Let op: de Wordpress export en import functie vereist een live site. De oude site moet dus nog bereikbaar zijn zodat de content opgehaald kan worden.

Stap 2. Ga naar de importfunctie in Phoenix

De import optie is te vinden via Apps > Wordpress

❗️Let op! Je XML-file mag maximaal 20MB groot zijn. Is het bestand groter?
Dan moet je deze eerst splitsen naar meerdere bestanden. Dit kan je doen met de tool WXR.
Download hier WXR voor Mac.
Downlaod hier WXR voor Windows.

In dit scherm klik je op 'Choose file' en upload je jouw XML bestand.

Blogs/Content exporteren

Indien je content wilt exporteren dan kan dat ook!

Dit kan je doen onder het kopje Apps > Wordpress. Klik hier op Wordpress Export.
Het XML betsand zit nu in je download map :)

Dit omvat alle Wordpress content. Pagina's gemaakt in Phoenix kan je niet exporteren omdat het design en de units hierbij onderdeel blijven van Phoenix en deze techniek niet zomaar in een ander systeem kan draaien. Deze content kan je uiteraard wel handmatig exporteren.