Dit is echt heel gaaf! 🤩

Als je een opt-in pagina hebt gemaakt dan is het mogelijk om de bedankpagina te personaliseren. Zo kan je op de bedankpagina bijvoorbeeld de bezoeker aanspreken bij de voornaam:

Hoe werkt dit?

1. Open de bedankpagina in de Pagebuilder.

2. Voeg een shortcode in de tekst op de bedankpagina die aangeeft welk veld weergegeven moet worden. Voorbeeld:
{pvar=first_name} (voor het tonen van een voornaam)
{pvar=email} (voor het tonen van een email)

3. Dit ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit in de builder:

4. Als men nu de optin invult dan wordt de variabele vervangen door de opgegeven naam :)

Let op ❗ De variabele, in dit geval first_name, kan verschillen per provider. Om te achterhalen wat de juiste variant is navigeer je naar: http://pages.imu.nl/v2#/marketing/email-marketing/

  • Selecteer vervolgens jouw e-mailmarketingprovider.

  • Kies een formulier door aan de rechterkant op een desgewenste lijst over het vingerprint-icoontje te hoveren met je muis om vervolgens een formulier te selecteren:

Nu kom je in een nieuw overzicht terecht waar je de labels van je formulier kan zien.

In dit geval dien ik dus first_name in te voeren (zie meest linker kolom). Dit veld kan per e-mailprovider anders zijn, dus kijk hier goed naar. Let ook op hoofdlettergevoeligheid :)

De code zou dan in dat geval {pvar=first_name} worden.

Als iemand vervolgens een voornaam invult dan wordt de {pvar=first_name} vervangen met zijn of haar naam.

Pvardefault voor als iemand geen naam of e-mailadres invult

Als iemand geen voornaam invult, kan je toch een persoonlijke tekst weergeven als je dat wilt. Dit doe je door {pvardefault ='PERSOONLIJKE TEKST'} toe te voegen. Het stukje tussen de aanhalingstekens kan je dan naar eigen inzicht aanpassen.

Voorbeeldje erbij? 😺

Stel dat ik op mijn bedankpagina mensen aan wilt spreken bij de voornaam, maar als iemand geen voornaam heeft ingevuld, dat ik ze dan aanspreek met 'vriendelijke vriend'.

In de back-end ziet het er dan zo uit:

  • pvar=first_name vult dan automatisch de voornaam aan. Stel dat ik Boris als voornaam invul bij mijn opt-in, dan verschijnt dit als volgt op de bedankpagina:


  • pvardefault='vriendelijke vriend' zorgt ervoor dat iemand wordt aangesproken met vriendelijke vriend zodra er geen voornaam wordt ingevuld. Dit ziet er dan als volgt uit:

Mocht je hier niet uitkomen, dan kan je Support ook altijd even om hulp roepen. Chatballonnetje rechtsonder 🎈 We schieten graag te hulp :)

Heb je het antwoord gevonden?