Wat is SSL?

Letterlijk staat SSL voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen een server en de browser.

Als je gebruik maakt van SSL en dus de URL van jouw website begint met https:// worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

Waarom is SSL belangrijk?

1. SSL zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Bij gebruik van https:// worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

2. Je wil dat je website en je klanten veilig zijn. Zeker wanneer zij gegevens op je website achterlaten zoals inlog- of betaalgegevens. De verbinding tussen jouw website en de computer van je bezoeker wordt met een SSL certificaat optimaal beveiligd.

3. Daarnaast straalt het vertrouwen uit naar je bezoeker. Websites met een SSL certificaat krijgen de melding secure of veilig voor de URL, plus een groen slotje. Het stelt je bezoekers gerust. En hoe meer vertrouwen een bezoeker bij je site voelt, hoe groter de kans dat ze een aankoop bij je doen! Dit scherm wil je natuurlijk voorkomen:

4. Google doet alles voor een zo veilig mogelijke webomgeving. Ze zullen dit dus ook verwerken in hun ranking mechanisme. Wat we gaan zien is dat websites met https:// hoger in de zoekresultaten naar voren gaan komen. Een mooie kans op het gebied van SEO!

Wil je meer lezen over SSL en https:// en de invloed hiervan? Lees dan deze blog van Martijn door: SSL: Zo ga je van http:// naar https://

SSL instellen in Phoenix

Goed nieuws! Als je aan de slag gaat met Phoenix, hoef je niet speciaal meer een SSL-licentie aan te schaffen. Dit zit standaard bij Phoenix inbegrepen.

Je start met de bouw van je website altijd in een Phoenixsite subdomein. Een phoenixsite subdomein heeft altijd een SSL-verbinding aanstaan.

Zodra je live gaat op je eigen domein, hoef je simpelweg alleen maar deze handleiding te volgen!

Om rekening mee te houden

Als je overschakelt naar een beveiligde beveiliging met SSL, verandert de URL van je website. Je URL begint niet meer met http://, maar met https://. Zorg dus dat je dit overal goed aanpast!

Vergeet het bijvoorbeeld niet aan te passen in je Google Analytics. Ook als je Facebook comments hebt op een pagina, zullen deze niet meer zichtbaar zijn. Facebook ziet de URL met https:// namelijk als een unieke, nieuwe pagina.

Verder met de privacy van jouw bezoekers

Nu de beveiligde verbinding geregeld is, is de privacy voor jouw bezoekers weer iets verbeterd! Lees hier meer over privacy voor jouw bezoekers met betrekking tot cookies en de AVG: PHOENIX: Cookies, consent GDPR en AVG