PHOENIX: Privacy verklaring maken

Al het naslagwerk om verantwoord om te gaan met de privacy van je bezoekers

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een privacyverklaring instellen op je website

Het hebben van een privacy policy is verplicht voor de AVG. Je zult hierin aan te geven welke persoonsgegevens jij verzamelt, waar je deze voor gebruikt en hoe je deze opslaat / beveiligt.

In Phoenix hebben we een kant-en-klaar template voor je klaarstaan die je kunt aanvullen met eigen informatie.

Let op dat dit een voorzetje is voor je, maar dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw privacyverklaring. Wil je 100% zeker weten dat je goed zit? Schakel een jurist in om jouw privacyklaring te schrijven.

Het aanmaken van een privacy policy

Een privacy pagina aanmaken doe je als volgt:

1. Ga naar Dashboard > Pages

2. Klik op Create New Page en kies een Company Page

3. Kies vervolgens voor een Privacy Policy pagina

En voilà, je privacyverklaring opzetje is gemaakt. Je hoeft deze alleen nog maar naar wens aan te passen. Alle gemarkeerde velden zul je moeten controleren.

Cookievoorwaarden aanpassen

Als je gebruik maakt van de cookiemelding, kunnen gebruikers hun voorwaarden aangeven. Het is netjes om het ook mogelijk te maken dat ze deze voorkeuren weer kunnen aanpassen. Willen ze toch geen marketingcookies van je? Dan kunnen ze dit op een later moment alsnog aangeven.

Je kunt hiervoor een shortcode gebruiken die je in een content unit plakt:

[[cookieconsentopen text="Mijn cookievoorkeuren aanpassen"]]

In de builder ziet dat er als volgt uit:

Op de live-versie zie je dat er een link getoond wordt:

Als jouw bezoeker hierop klikt, openen dus de instellingen voor de cookievoorkeuren.

Meer informatie over de cookiemelding en privacy-instellingen lees je in de handleiding: Cookiemelding & privacy settings.

Het is verstandig om je privacyverklaring duidelijk in je footer weer te geven. Zo is je privacybeleid vanaf zoveel mogelijk pagina's goed bereikbaar.