Alle collectiesPhoenixE-mailmarketing met Phoenix
ActiveCampaign/ Mailblue koppelen aan jouw Phoenix website

Maak de koppeling met ActiveCampaign/ Mailblue voor het verzamelen van contactgegevens (opt-ins)

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je aan de slag met e-mailmarketing voor het verzamelen van contactgegevens? In deze handleiding lees je hoe je de tool ActiveCampaign/ Mailblue koppelt aan jouw Phoenix website.

1. API gegevens in ActiveCampaign/ Mailblue vinden

Voor het koppelen van ActiveCampaign/ Mailblue aan jouw Phoenix website heb je eerst de API gegevens nodig. Hiervoor ga je naar de beheer omgeving van jouw ActiveCampaign/ Mailblue account.

Voor de API gegevens ga je naar > Instellingen > Ontwikkelaar

Je hebt zowel de API-url als de API-sleutel nodig. Houd dit tabblad open zodat je straks beide gegevens naar Phoenix kunt kopiëren.

2. ActiveCampaign/ Mailblue account koppelen met Phoenix

Als je de API gegevens van ActiveCampaign/ Mailblue hebt dan kun je de koppeling met Phoenix tot stand brengen.

Hiervoor ga je in jouw Phoenix Dashboard naar > Instellingen > E-mailmarketing

Klik vervolgens op + Add provider en kies voor ActiveCampaign of Mailblue (afhankelijk van welke tool je gebruik maakt)

Vervolgens kun je de API-url en de API-sleutel kopiëren

En daarna deze gegevens in de daarvoor bestemde velden invoeren en de koppeling maken door op + Add provider te klikken.

​Nu is je ActiveCampaign/ Mailblue account gekoppeld aan de website. 🙌

3. De formulieren/ lijsten koppelen

Om de contactpersonen via Phoenix toe te kunnen voegen aan de lijst in Mailblue/ ActiveCampaign moet hiervoor eerst een formulier aangemaakt worden.

❗️Let op: Phoenix importeert formulieren en geen lijsten.

Door op Sync data en vervolgens Update te klikken worden de gegevens vanuit ActiveCampaign/ Mailblue gesynchroniseerd met Phoenix. Dit betekend dat er automatisch voor elke lijst een formulier wordt aangemaakt met voornaam en e-mailadres. Dit ziet er in het overzicht als volgt uit: