PHOENIX: ActiveCampaign/Mailblue koppelen

De koppeling met Campaign / Mailblue en hoe het selecteren van forms werkt

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Yes! Als je deze handleiding erbij hebt gepakt, dan ga je waarschijnlijk aan de slag met e-mailmarketing. Lekker bezig! 💪

Voor het koppelen van Active Campaign/Mailblue moet je eerst de API key vanuit ActiveCampaign kopiëren.

1. Dit kan je doen als je op My settings klikt.

2. Vervolgens klik je op Developer en kopieer je de URL en Key.

3. Nu kan je de koppeling maken binnen Phoenix.  Ga naar Instellingen > Email Marketing.

4. Klik op Add Provider en kies hier voor Activecampaig

5. Plak hier de URL en Key die je uit ActiveCampaign hebt gekopieerd.
6. Klik vervolgens op save en synchroniseer de lijsten en formulieren

Let op ❗ Phoenix importeert Forms en geen Lijsten

Phoenix gebruikt de nieuwe API van ActiveCampaign. Deze API ondersteunt geen lijsten maar alleen forms. Je kan in een opt-in unit in Phoenix dus niet een lijst inladen, maar wel een form.

Standaard wordt er vanuit Phoenix voor elke lijst een formulier aangemaakt met alleen een veld voor naam + e-mailadres. Wil je dus een opt-in aanmaken waarbij je alleen een naam en e-mailadres verzamelt? Dan hoef je verder niks te doen en kan je verder met het verzamelen van je opt-ins (hier de juiste handleiding mocht je willen weten hoe je een opt-in unit bouwt)

Wil je een op-tin formulier met nog meer velden naast een naam + e-mailadres? Dan dien je in ActiveCampaign een apart formulier daarvoor aan te maken.

De werkwijze is dan als volgt:

• Maak een formulier met de extra velden aan in ActiveCampaign voor de gewenste lijst.

• Synchroniseer Phoenix opnieuw met Active Campaign (via Instellingen > E-mailmarketing > Active Campaign > Sync data).

Je formulier is nu ingeladen in Phoenix :)

Voorbeeldje erbij?

Stel dat ik een lijst heb in ActiveCampaign met de naam 'Klanten' en ik synchroniseer mijn ActiveCampaign met Phoenix, dan maakt Phoenix automatisch een formulier aan. Dit formuiler heet dan Klanten - Phoenix Form en heeft standaard een Naam + E-mail veld (zie ook afbeelding)

Stel dat ik een formulier wil met nog een extra veld, bijvoorbeeld geboortedatum, dan dien ik in ActiveCampaign voor die lijst een extra formulier aan te maken met het extra veld. Als ik ActiveCampaign vervolgens opnieuw synchroniseer met Phoenix, dan verschijnen er in totaal dus 2 formulieren voor deze lijst.

Heb je alles gekoppeld? Dan kan je starten met bouwen!

Als je nu een opt-in unit opent in de Pagebuilder kan je het gewenste formulier selecteren. Iedereen die zich via dit formulier inschrijft zal ook op de gewenste lijst geplaatst worden zoals je in ActiveCampaign hebt ingesteld.

Mocht dit nog een beetje lastig zijn, schroom dan niet om even aan de bel te trekken. We helpen je graag :-)