PHOENIX: Werken met video playlist pagina's

Jouw YouTube kanaal op jouw website

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op je Phoenix website kun je een pagina maken met een video playlist. Op deze manier kun je je video's tonen op je website, en hoeven bezoekers daarvoor niet naar YouTube. Zo kun je ervoor zorgen dat mensen op jouw website blijven!

Een voorbeeld van een video playlist pagina kun je vinden op https://imu.nl/videos/:

Inhoudsopgave:

De video playlist unit toevoegen aan een pagina

Maak of open als eerst een pagina in de builder waarin je alle video's wil tonen.

Om de video playlist te tonen op deze pagina, kun je een video playlist unit toevoegen:

De goede playlist van YouTube laten tonen

Als eerste heb je op YouTube een playlist nodig om te laten zien op je website. Zorg dus dat je alle video's die je wil laten zien in één playlist zet. IMU heeft bijvoorbeeld de Internet Marketing playlist op YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcXv5jtcWRJEgSm-922diapSDc-XOsseJ

Als je op de unit klikt in de builder, zie je deze instellingen:

Om de goede playlist te laten zien, moet je het Afspeellijst-ID invullen. Deze vind je door op YouTube naar de playlist te gaan en op een video te klikken. De URL van een video uit een playlist ziet eruit als volgt:

https://www.youtube.com/watch?v=HkxPl7O-TLY&list=PLcXv5jtcWRJEgSm-922diapSDc-XOsseJ

Je ziet hier &list= staan. De code daarachter is het Afspeellijst-ID. Het ID van deze playlist is dus:

PLcXv5jtcWRJEgSm-922diapSDc-XOsseJ

Als je dit ID invult bij Afspeellijst-ID bij de instellingen, worden alle video's uit deze playlist getoond.

Show 'YouTube Subscribe' pop-up

In de instellingen zie je ook Toon YouTube Subscribe pop-up staan. Als je dit aanstaat, wordt er een pop-up getoond op de pagina met de mogelijkheid dat bezoekers gelijk kunnen abonneren op je kanaal:

Als je dit hebt ingeschakeld, wordt het YouTube profiel gebruikt dat je in Settings > Social hebt ingevuld bij YouTube profile. Als je dus een foutmelding krijgt in de pop-up, is waarschijnlijk dit veld in de settings niet goed ingevuld.

Gaat er iets mis?

Ik heb nieuwe video's geüpload, maar deze staan niet op de pagina

Ga naar het onderdeel caching en leeg de YouTube cache. Daarna zullen alle video's getoond worden!

Niet alle thumbnails zijn zichtbaar

YouTube kent automatisch thumbnails toe aan jouw video's. Soms worden deze automatische thumbnails niet weergegeven op je Phoenix site.

Worden niet alle thumbnails weergeven? Upload zelf een aangepaste miniatuur in YouTube, deze wordt sowieso weergegeven op je Phoenix website. Vergeet na het uploaden van een aangepaste miniatuur niet de cache te legen van de YouTube Playlist op Phoenix! Zie daarvoor de stap hierboven.