Social media sharing settings voor pagina's aanpassen

Bepaal welke afbeelding en tekst wordt getoond bij het delen van een pagina op social media

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Phoenix kun je zelf bepalen welke tekst en of afbeelding er getoond moet worden als jij een pagina deelt op social media.

Bijvoorbeeld op Facebook worden linkjes die je deelt uitgelicht met een foto en tekst:

Instellingen voor sociaal delen vinden

Open de pagina in de pagebuilder en ga bovenin naar het tabblad instellingen.

Kies vervolgens aan de linkerkant voor > sociaal delen.

Algemene deel-instellingen

Bovenaan heb je eerst de algemene deel-instellingen. Deze wordt standaard op alle platformen gebruikt tenzij je dit apart instelt.

Vul de titel en de beschrijving in en selecteer een afbeelding die wordt gebruikt bij het delen van deze pagina op social media.

Deel-instellingen per platform

Als je de instellingen voor alle platformen gelijk wil houden, kun je dit leeglaten. Dan worden de algemene deel-instellingen gebruikt. Maar wil je bijvoorbeeld op Facebook een andere afbeelding tonen dan op LinkedIn? Dat kan!

Hiervoor stel je de deel-instellingen in per platform.

Klik op de button voor het platform waarvan je de deel-instellingen wilt aanpassen.

Vul de titel en de beschrijving in en selecteer een afbeelding die wordt gebruikt bij het delen van deze pagina op dit specifieke platform.

Wat te doen als de verkeerde content wordt getoond

Heb je de deel-instellingen ingevuld maar wordt de tekst en of de afbeelding niet juist getoond bij het delen van de paginalink? Lees hier hoe je dit kunt verhelpen.

Als na het opslaan niet de juiste content wordt getoond dan heeft het social media platform de oude informatie al opgeslagen. Om deze informatie te vernieuwen heeft elk platform een zogeheten 'Debugger tool'. Hiermee haal je handmatig de nieuwe afbeelding of tekst op die hoort bij de url van de pagina. Gebruik de link hieronder om naar de Debugger Tools van het platform te gaan en vul daar de pagina url in.