In Phoenix kun je zelf bepalen welke tekst er getoond moet worden als jij een pagina deelt op social media.

Bijvoorbeeld op Facebook worden linkjes die je deelt uitgelicht met een foto en tekst:

Met deze functie kun je ervoor zorgen dat er een pakkende tekst en afbeelding bij staat 😄.

Inhoudsopgave

Instellingen voor sociaal delen vinden

Je kunt de instellingen voor sociaal delen vinden als je een pagina bewerkt via de instellingen en vervolgens via het menu-item sociaal delen:

Algemene deel-instellingen

Bovenaan heb je eerst de algemene deel-instellingen. Deze wordt standaard op alle platformen gebruikt.

Deel-instellingen per platform

Als je de algemene deel-instellingen hebt ingevuld, kun je ook nog voor kiezen de instellingen specifiek per platform in te stellen.

Als je de instellingen voor alle platformen gelijk wil houden, kun je dit leeglaten. Dan worden de algemene deel-instellingen gebruikt. Maar als je bij Facebook bijvoorbeeld een andere tekst wil gebruiken, dan kan dat! Dan heb je deze instellingen nodig.

Je kunt op Facebook klikken en daar de tekst voor Facebook invullen. Hetzelfde geldt voor Twitter en LinkedIn.

Wordt na het opslaan nog niet de juiste info getoond bij de link?

Wordt na het opslaan nog niet de juiste info getoond bij de link? Dan heeft LinkedIn, Facebook of Twitter de oude informatie al opgeslagen. Elk platform heeft een zogeheten 'Debugger tool' waarmee je dan handmatig een nieuwe afbeelding of tekst kan ophalen.