Een videoheader maken in Phoenix
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een videoheader kun je een videofragment bovenaan je website zetten. Dit trekt gelijk de aandacht! Met zo'n video kun je in één keer duidelijk zien waar de website over gaat.

Units voor videoheaders in Phoenix

De units voor Phoenix met een videoheader kun je vinden als je een nieuwe unit toevoegt onder de categorie video background.

Er zijn vier mogelijkheden: Background Video, full-screen BG video, Half-screen BG video en Background Video with Popup.

Zet je video op Vimeo

Om gebruik te maken van de video header, zul je de video die je wil tonen eerst moeten uploaden op Vimeo.

Zorg voor de goede aspect ratio

Belangrijk is dat de video in de goede verhoudingen wordt geüpload in Vimeo. We hebben twee opties in Phoenix:

• een kleine videoheader (aspect ratio 4:1, formaat 1920×500 pixels)

• een full screen videoheader (aspect ratio 16:9, formaat 1920×1080 pixels)

De video moet dus in de goede afmetingen gesneden worden. Dit kun je doen met een videobewerkprogramma. Wij gebruiken zelf Adobe Premiere Pro of Camtasia.

De video plaatsen in Phoenix

Heb je je video in het juiste formaat gesneden en geüpload op Vimeo? Dan is het tijd om deze video op Phoenix in de juiste unit te zetten!

Kies als eerste de gewenste unit. Je kunt kiezen voor de kleine videoheader of voor de full screen versie.

Als je in het scherm van de bouwen zit, klik je op de video en zie bij het kopje Video achtergrond Video URL.

Klik hierop en je kunt de Video URL van Vimeo invullen!

De knoppen van Vimeo verbergen

Om de video te muten én om de knoppen van Vimeo (bijvoorbeeld de playbutton) te verbergen, zul je een Vimeo Plus of Vimeo PRO account moeten hebben! Je kunt natuurlijk zelf ook het geluid van jouw video verwijderen met jouw videobewerkprogramma.

In de instellingen van Vimeo kan je de video settings openen en dan naar Embed > Controls gaan om knoppen van Vimeo aan of uit te zetten: