Een pagina moeilijk vindbaar maken: het klinkt als iets wat je helemaal niet moet willen. Je wil toch hoog in Google staan? ­čśů

Toch kan het voorkomen dat je wil dat een pagina niet goed vindbaar is. Dat kan bijvoorbeeld omdat je nog aan het werk bent aan de pagina (maar 'm wel al met een paar mensen wil delen). Of omdat het de bedankpagina is na het aanvragen van je weggever (en je niet wil dat iedereen zomaar je weggever al kan downloaden, omdat die pagina zo gemakkelijk te vinden is).

Je pagina echt beveiligen (met een wachtwoord bijvoorbeeld), is niet mogelijk. Met een paar tips is 'ie dus wel moeilijk vindbaar.

Inhoudsopgave

Verander de URL in een willekeurige combinatie

De eerste stap is om de URL van je pagina in een willekeurige combinatie te veranderen. Hierdoor is de kans erg klein dat bezoekers de URL letterlijk zullen intypen. Als je op je website ook geen link naar deze pagina hebt, zullen bezoekers deze pagina niet snel vinden.

Lees deze handleiding voor het veranderen van je URL: Hoe pas ik de URL / slug van een pagina aan?

Binnen Phoenix is de optie om een willekeurige URL te genereren. Dan weet je zeker dat niemand deze URL raadt!

Zorg ervoor dat de pagina niet in zoekmachines gevonden wordt

Door de vorige stap is de kans klein dat bezoekers de pagina direct vinden. Nu wil je er ook voor zorgen dat de pagina niet wordt getoond in de zoekresultaten.

Door naar de instellingen van de pagina te gaan en bij Algemeen het schuifje bij Pagina is zichtbaar om te zetten (zodat deze uit staat), geef je aan dat zoekmachines de pagina niet mogen indexeren. De pagina wordt daardoor niet in Google getoond.

Je pagina is nu niet gemakkelijk vindbaar

Je pagina is nu door bezoekers niet gemakkelijk te vinden, omdat de URL niet gemakkelijk geraden kan worden. Ook wordt de pagina niet geïndexeerd door zoekmachines!

Lees verder: