Alle collecties
Phoenix
Bloggen met jouw Phoenix Website
Wat is het verschil tussen blogs en een kennisbank?
Wat is het verschil tussen blogs en een kennisbank?

Wanneer maak je een blog aan en wanneer schrijf je een artikel voor de kennisbank?

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kun je jouw artikel het beste plaatsen in de kennisbank of als blogpost?

Binnen Phoenix heb je een blog en een kennisbank. Maar wat is nou precies het verschil? En welke content moet je waar neerzetten?

Wat is de kennisbank?

De kennisbank kun je zien als de Wikipedia van jouw niche. Het is een encyclopedie vol met standaardinformatie die belangrijk is voor jouw doelgroep.Β Het is bedoeld om grote hoeveelheden informatie op een gestructureerde manier aan te bieden aan zowel je bezoekers, als aan Google.

De kennisbank zet je niet pontificaal op je website, het is juist iets meer verstopt. Via deze artikelen komen namelijk de bezoekers via Google op je website. Vanuit de kennisbank artikelen kun je vervolgens de bezoekers laten gaan naar de verkooppagina's, bijvoorbeeld met een pop-up.

De kennisbank van IMU staat bijvoorbeeld in de footer. Hier vind je een volledige online marketing kennisbank!

Wat zijn blogs?

Terwijl je de artikelen uit je kennisbank een beetje verstopt op je website, wil je je blogs juist laten zien!

In je blogs deel je de meest relevante informatie op dit moment, de informatie waarvan je wil dat iedereen dit leest! Denk hierbij aan updates, trends, lijstjes, snackable content. Deze informatie moet ook interessant zijn voor mensen die al vaker op je website zijn gekomen!Β 

Zoals je kunt zien zijn de blogs bij IMU wel prominent op de homepagina te vinden:

Het verschil tussen blogs en de kennisbank

Kortom: door de kennisbank zal traffic vanuit Google op je website belanden en de blog is voor relevante artikelen die iedereen moet lezen, ook je terugkerende bezoekers!

Enkele voorbeelden die het verschil tussen een blog en de kennisbank verduidelijken:

  • Iemand met een bedrijf in bloemschikken schrijft bijvoorbeeld op zijn blog over zijn nieuwste creaties en seizoensgebonden inspiratie, maar gebruikt zijn kennisbank meer als basiscursus bloemschikken waarin alle termen en basistechnieken worden uitgelegd.
    ​

  • Iemand met een blog over veganisme zal een kennisbank bijvoorbeeld gebruiken voor het overzichtelijk plaatsen van tijdloze recepten en achtergrondinformatie over veganistisch voedsel.

Was dit een antwoord op uw vraag?