PHOENIX: Shortcode toevoegen aan pagina's

Social media buttons of Facebook comments op je pagina?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn verschillende shortcodes in Phoenix. Zo zijn er shortcodes waarmee je social media buttons op je pagina kunt zetten, Facebook comments op je pagina kunt tonen of het adres van je bedrijf kunt weergeven.

Inhoudsopgave

Een shortcode toevoegen via 'insert'

Als je in Phoenix een pagina bewerkt, kun je in een content unit op insert klikken.

Er opent dan een menu met allerlei onderdelen die je kunt invoegen op je pagina's. Eén daarvan zijn de shortcodes! Je kunt in het linkermenu klikken op shortcodes en dan zie je alle mogelijke shortcodes.

Je kunt er een selecteren en op Toevoegen klikken. De shortcode wordt dan toegevoegd in jouw content unit!

Een shortcode in de builder

In de builder zie je alleen de shortcode staan, op de live website wordt dit omgezet!

In de builder zie je bijvoorbeeld dit:

Op de live website, staat dit:

Welke shortcodes zijn er?

[[socialsharing]]

Hiermee zet je social sharing buttons op je website:

Je kunt ook kiezen om niet alle buttons weer te geven. Je kunt specifieke platforms ingeven. Deze code geeft bijvoorbeeld alleen de button van Facebook, Twitter en Pinterest weer:

[[socialsharing platforms="facebook twitter pinterest"]]

[[socialprofiles]]

Deze shortcode toont knoppen van jouw eigen social media profielen.

[[companyaddress]]

Deze shortcode toont het adres van jouw bedrijf. Deze kun je bijvoorbeeld op je contactpagina gebruiken!

[[facebookcomments]]

Wil je dat mensen met Facebook kunnen reageren op jouw pagina? Dan kan dat met deze shortcode.

[phx_categories]

Met deze shortcode toon je de verschillende categorieën van je blog.

[[PLUGNPAY TYPE='UPSELL']]

Als je ook gebruik maakt van Plug&Pay kan je met deze shortcode een one-click upsell instellen op je Phoenix pagina. Hierdoor hoef je niet de embed code te gebruiken die in Plug&Pay staat, maar los je het op met deze simpele shortcode.

Lees deze handleiding zodat je precies weet wat een one-click-upsell is en hoe je deze instelt om deze shortcode te gebruiken.