Livegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: Wordt .phoenixsite vervangen tijdens het livegaan?

.phoenixsite.nl als domeinnaam aanpassen naar jouw eigen domeinnaam?

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je gestart met Phoenix en staat er nog .phoenixsite.nl in je domeinnaam en wil je weten waarom dit is en hoe je dit aanpast? Hier lees je daar meer over.

INHOUD

1. Waarom .phoenixsite.nl?

Je krijgt bij onze software altijd eerst toegang tot een bouwomgeving op een subdomein van onze software zelf. Hierdoor kun je in alle rust en achter de schermen jouw website opbouwen. De .phoenixsite.nl website wordt namelijk ook nog niet geïndexeerd door Google en getoond in de zoekresultaten.

2. De .phoenixsite.nl url aanpassen naar je eigen domeinnaam

Zodra jij zover bent om 'live' te gaan dan kun je de website live zetten op jouw eigen domeinnaam. Let op: doet dit alleen als je zover bent om de website te tonen aan het grote publiek. Vanaf dit moment kan de website namelijk geïndexeerd worden door Google en wordt deze getoond in de zoekresultaten. En je wilt natuurlijk wel dat je bezoekers op een website komen die "af" is en getoond mag worden. 🤩

3. Buttons/ linkjes op de site aanpassen

Voeg je nu bij je buttons en in je header menu de url: domein.phoenixsite.nl/pagina in? En vraag je je af of je dit straks allemaal handmatig moet aanpassen als je de domeinnaam van de website aanpast? Begrijpelijk! Het verlossende antwoord is: Nee

Tijdens de livegang zal het systeem de database doorlopen en al deze linkjes aanpassen naar de uiteindelijke domeinnaam. Je hoeft dit dus niet handmatig aan te passen 🙌🏼

Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan denken we met je mee!