PHOENIX: Website offline en kan je niet meer inloggen in je site?
Joost Grol avatar
Geschreven door Joost Grol
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Probleem:
Zie je je website niet meer online of krijg je een andere melding te zien?

Of kan je niet meer inloggen in je site op leden.imu.nl?
Dan krijg je de volgende melding te zien:

Kies een account om mee in te loggen

Er zijn helaas geen gebruikers gevonden om mee in te loggen, maar geen paniek!
Heb je je site net live gezet? Dan kan het even duren voordat je website zichtbaar is op je domein en alle servers deze wijziging verwerkt hebben. Zodra de site volledig live staat op de domeinnaam kan je binnen enkele minuten inloggen.

Controle: Grote kans dat er iets misgaat bij je DNS instellingen.
Je kan dit achterhalen door je domeinnaam op te geven bij: https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx

En dan DNS Lookup selecteren.

LET OP: zorg ervoor dat http:// en www weg zijn bij het invoeren van de website, anders kijkt het tooltje niet meer naar DNS Lookup. Zorg er dus voor dat dat goed ingesteld staat en je DNS Lookup ziet staan.

Controleer nu of je bij IP Adress: 87.250.153.245 ziet staan.

Klik nu op het pijltje naast DNS lookup en klik op AAAA lookup. En laat het tooltje opnieuw zijn werk doen. Komt er nu een AAAA record tevoorschijn met een IPv6 adress? Dan dien je deze te verwijderen voor zowel het www. record als het gehele record. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet kan inloggen of SSL verlengen/aanvragen.

Oplossing:
Staat dit er niet dan die je deze aan te passen bij je domeinhost (vaak de plek waar je je domeinnaam hebt gekocht).
Heb je dit wel goed ingesteld maar krijg je toch een offline website te zien? Dan is er ook een kans dat er iets anders mis is bij de domeinhost. Het beste kan je dan even contact opnemen met de domeinhost. Zij kunnen direct in je systeem meekijken en het probleem oplossen.

Uitleg:
Je hebt een Naam.
Je hebt een website.
Wij hosten je website.
De domeinhost host je naam.

Heb je dus een website kat.nl gekocht bij je domeinhost (de naam) deze wil je nu koppelen aan je website (Phoenix). Dan dien je bij je domeinhost aan te geven, door middel van de DNS gegevens, dat wij je website hosten.