Alle collecties
PHOENIX: Troubleshooting
PHOENIX: Cache legen en wijzigingen weergeven
PHOENIX: Cache legen en wijzigingen weergeven
Nieuwe wijzigingen/ aanpassingen tonen op jouw website
Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Worden de wijzigingen die je hebt gemaakt in de builder niet zichtbaar op de live versie van je website? Dan moet je waarschijnlijk even de cache van de pagina/ de website legen. Hiermee toon je de nieuwste versie van jouw website aan jouw bezoekers.Inhoud

1. Wat is de cache?

Gegevens van je website worden opgeslagen in de cache van jouw browser (bijvoorbeeld Google Chrome). Doordat de gegevens van jouw website tijdelijk worden opgeslagen in jouw browser, laadt de website snel. De gegevens hoeven dan namelijk niet bij elk bezoek opnieuw van het internet gehaald te worden, maar ze staan al op je computer.

Het voordeel hiervan is dat je website dus supersnel geladen wordt!

Het kan voorkomen dat wijzigingen niet direct zichtbaar zijn op je site. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe foto op mijn website zet, kan het zo zijn dat bezoekers nog de oude versie van de website opgeslagen hebben op hun computer. Zij hebben dus de oude versie van de website in de cache en zien de oude foto nog.

In Phoenix kun je de cache ook legen. Hierdoor zorg je ervoor dat mensen geen opgeslagen versie meer in hun browser kunnen hebben. Je zorgt er dus voor dat mensen sowieso de laatste versie van jouw website zien.

2. Cache legen in Phoenix

In Phoenix kun je in het Dashboard > Settings > Caching gaan voor alle instellingen rondom de caching.

3. Losse URL purging

Wil je de cache legen van één specifieke pagina? Vul dan de URL in onder URL purging en klik op Purge this URL

Hierna is de cache voor deze pagina geleegd.

4. Domain purging

Wil je de cache van je volledige website legen? Klik dan op Purge complete cache onder Domain purging. Let wel op: als je dit hebt gedaan zal je website tijdens de eerste keer bekijken iets trager zijn.

5. Youtube Playlist Purging

Heb je een nieuwe video geplaatst op YouTube, maar wordt deze nog niet zichtbaar op je videopagina in Phoenix? Dan kun je de Youtube playlist purging gebruiken. Meer over de videopagina in Phoenix lees je hier: Werken met video playlist pagina's.

6. Cache exceptions

Heb je een pagina waarvan het belangrijk is dat áltijd de laatste versie wordt getoond? Dan kun je voor deze pagina een cache exception gebruiken. Bij deze pagina wordt er dan nooit iets opgeslagen in de cache.

7. Cache legen vanuit een live pagina

Als je bent ingelogd in Phoenix dan zie je op je Live pagina's links in de hoek de admin pop-up van Phoenix. Als je op een pagina bent, kun je in die admin pop-up zien naar welke versie je zit te kijken:

Je kunt dus dat altijd even checken, zodat je zeker weet of de versie waarnaar jij kijkt, wel de nieuwste is 🙌🏼

Via "Renew Cache" onderaan kun je direct de cache legen van deze pagina om de nieuwste versie te zien.


Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan kijken we met je mee!

Was dit een antwoord op uw vraag?