Huddle: Koppelingen
Zapier
HUDDLE: Zap starten na een nieuwe gebruiker in Huddle

Koppel jouw Huddle met Zapier

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een Zapier koppeling kun je ervoor zorgen dat er een zap gaat lopen, elke keer als je een nieuwe gebruiker in Huddle krijgt. In deze handleiding bespreken we:

Wat is Zapier?

Zapier is een tool die andere tools met elkaar koppelt. Je maakt ongetwijfeld gebruik van verschillende tools voor jouw onderneming. Zapier is de lijm tussen al die tools. Door een koppeling in Zapier, kun je met een trigger in de ene tool, een actie laten gebeuren in een andere tool. Hierdoor kun je gemakkelijk taken automatiseren.

Huddle in Zapier

Huddle kun je gebruiken als een trigger in Zapier. De trigger is dan een nieuwe gebruiker in Huddle. Hieraan kun je een actie in een andere tool koppelen.

Kosten van Zapier

De Zapier koppeling wordt gratis aangeboden. Afhankelijk van je wensen kan het zijn dat Zapier kosten met zich mee gaat brengen. Op dit moment is de koppeling tussen Huddle en Zapier en een deelsysteem gratis voor 100 uitvoeringen per maand. De zogenaamde Zap draait iedere 15 minuten dus wordt niet direct uitgevoerd.

Samengevat: wat doet deze Zapier koppeling?

Bij het aanmaken van een gebruiker in Huddle (handmatig of geautomatiseerd), worden de naam en het e-mailadres naar Zapier gestuurd.

De Zapier koppeling opzetten

Inloggen of een account aanmaken.

Je hebt een account nodig voor Zapier, deze kun je aanmaken op https://zapier.com. Als je dit hebt gedaan, zorg dat je dan bent ingelogd!

Om gebruik te maken van de Plug&Pay Zapier koppeling, moet je onze invite link volgen. Dat is deze link. Klik daarop, scroll naar beneden en klik op Accept Invite & Build a Zap.

Jouw eerste Zap maken

Nadat je hebt geklikt op Accept Invite & Build a Zap kom je in het scherm van jouw eerste Zap.

In het eerste scherm zie je de naam van de app (Huddle) en kun je kiezen wat de trigger is. We kiezen new member, dan gaat deze zap van start zodra er een nieuwe gebruiker in jouw Huddle komt.

Jouw Huddle account koppelen

Klik vervolgens op continue. In het volgende scherm kun je jouw Huddle koppelen. Hiervoor moet je in Zapier jouw API-key invullen:

Jouw API-key in Huddle vind je door naar Instellingen > Integraties > webhooks te gaan in de beheeromgeving. Als je een nieuwe webhook aanmaakt, zie je hier ook een API-key. Vul deze in bij Zapier.

Testdata

In het volgende scherm gaat Zapier testen of ze een verbinding kunnen maken met jouw Huddle. Als dit lukt, zie je testdata verschijnen:

De trigger van jouw zap

Je hebt nu een Zap met een trigger, namelijk New member in Huddle. Deze Zap wordt dus uitgevoerd als er een nieuwe gebruiker in jouw Huddle komt. Met het plusje kun je andere apps (zoals Google Sheets, ActiveCampaign) toevoegen en hier een actie maken!