Huddle: Koppelingen
Betalingssoftware
HUDDLE: koppelen met PayPro (betaal- / affiliatesysteem)

Na betaling in PayPro klanten direct, automatisch toegang verlenen tot jouw Huddle

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je met PayPro en wil je dat je klanten na betaling direct, automatisch toegang tot je Huddle + het juiste membership level krijgen?

Dan kun je de volgende stappen doorlopen om dit in te stellen:

Betaalknop in PayPro

Allereerst moet je een betaalknop in PayPro hebben, daarmee kan je klant jouw product kopen. Zodra je die betaalknop hebt dan zie je dat elk product / betaalknop een eigen unieke code heeft. We noemen dat de SKU code. Alle webshops werken hier in principe mee, het is een soort universele productcode.

Webhook in Huddle

In Huddle maak je een webhook aan. Dit is om de koppeling tussen PayPro en Huddle te maken. Bij de webhook stel je ook in welke toegang iemand na aanschaf van het product in PayPro moet krijgen. Dit doe je door het toekennen van Levels.

Om een webhook aan te maken ga je naar Instellingen > Integraties > Webhooks.

Als je een nieuwe webhook aanmaakt, kun je de naam en omschrijving invullen. Belangrijk is hier de SKU: de SKU die je hier invult, moet hetzelfde zijn als bij jouw product in PayPro. Vergeet niet om op opslaan te drukken!

Koppeling tussen PayPro en Huddle

Als laatste moet de koppeling vanaf PayPro gemaakt, worden, zodat Huddle een seintje krijgt als er een aankoop is geweest in PayPro en er een account aangemaakt moet worden.

Hiervoor klik je in PayPro op het poppetje rechtsboven in beeld en vervolgens op Instellingen. Scroll vervolgens naar de Postback instellingen en klik op de knop instellingen.

Vul nu de url van je Huddle in en vink "Een nieuwe verkoop" aan.

Let op: Vink het vakje Secure Postbak niet aan. Dan werkt de koppeling niet.

Nu weet PayPro dat zij bij elke nieuwe verkoop van een product een seintje moeten sturen naar jouw Huddle. Ze sturen bij elke verkoop het SKU level mee en wanneer er een webhook met dezelfde SKU in jouw Huddle aanwezig is, krijgt de klant direct toegang tot de geselecteerde levels die je bij die webhook hebt ingesteld.

Je klant krijgt (wanneer deze nog geen lid van je Huddle was) automatisch een e-mail met daarin inlogcodes voor je Huddle!