Werk je met MailChimp en wil je graag dat mensen die op je maillijst terecht komen, automatisch een account in je Huddle krijgen? Dan is dit koppeling waar je naar op zoek bent!

Wat doet deze koppeling?

Met deze koppeling zorg je ervoor dat zodra er iemand op je maillijst wordt ingeschreven in MailChimp, diegene automatisch een account krijgt op je Huddle. Ook wordt meteen het juiste level aan diegene zijn account gekoppeld.

Heeft diegene nog geen account op je Huddle, ontvangt hij netjes zijn inlog gegevens per mail. Is het iemand die al een account heeft, krijgt diegene het level dat bij deze lijst hoort aan zijn account toegevoegd.

De koppeling is ideaal wanneer je leden via een opt-in formulier toegang wil geven tot gratis delen in je community. Denk bijvoorbeeld aan een eBook, training, toegang tot je community, etc.

Hoe koppel je MailChimp en Huddle aan elkaar?

Stap 1: Level in Huddle

Om ervoor te zorgen dat de mensen die op je maillijst terecht komen, het juiste level in Huddle krijgen, ga je deze (mocht je hier nog geen level voor hebben) een level aanmaken. Dit doe je hier:

Beheer > Membership > Levels

Stap 2: Product in Huddle

Naast een level, heb je natuurlijk ook een product nodig zodat Huddle 'herkent' wat diegene hoort te ontvangen bij zijn account in Huddle.

Kies dus een van je producten of maak hier een nieuw product voor aan. Dit doe je hier:

Beheer > Membership > Producten

Vervolgens vul je bij SKU een willekeurig getal in en selecteer je in de lijst eronder het level dat mensen horen te ontvangen wanneer de koppeling gebruikt wordt.

Stap 3: Mailchimp Lijst aanmaken

Log nu in bij MailChimp en hier ga je (mocht je deze nog niet gemaakt hebben) een lijst aanmaken.

Ga hiervoor in het menu naar 'Lists' en klik vervolgens op 'Create List'. Hier geef je je lijst een titel en doe je je instellingen.

Stap 4: MailChimp Webhook aanmaken

Om de koppeling te activeren, ga je een Webhook aanmaken in je zojuist gemaakte of bestaande maillijst.

Open je lijst en klik op 'Settings'. Je kunt nu op tabje 'Webhooks' klikken.

In het nieuwe scherm dat opent klik je vervolgens op 'Create New WebHook'.

Vul bij Callback URL onderstaande link in:

https://huddledomein/membership/create/api_key/sku
Belangrijk: vervang de dik gedrukte woorden met je eigen gegevens!

• Huddledomein: Vervang dit gedeelte door de volledige domeinnaam van je Huddle

• Api_key: Vervang voor jouw Huddle API. Deze kun je in Huddle vinden bij Apps > Membership Instellingen

• SKU: Vervang deze voor de SKU die je zojuist bij het bijbehorende product in Huddle hebt ingevulGefeliciteerd, je hebt de koppeling gemaakt!
    Tip: Test altijd even of je alles goed ingesteld hebt staan door een nieuw lid toe te voegen aan je lijst en kijk of hij de inlog gegevens en het juiste level in je Huddle ontvangt. Mocht je gebruik maken van een dubbel opt-in, hoort de persoon die zich heeft ingeschreven natuurlijk eerst even de opt-in te bevestigen :-)

Het komt er dan bijvoorbeeld als volgt uit te zien:

Vink vervolgens onderstaande opties aan:

Het enige dat je nog hoeft te doen is net als bij je andere lijsten een sign-up form aan je lijst te koppelen en DONE!

Gefeliciteerd, je hebt de koppeling gemaakt!

Tip: Test altijd even of je alles goed ingesteld hebt staan door een nieuw lid toe te voegen aan je lijst en kijk of hij de inlog gegevens en het juiste level in je Huddle ontvangt. Mocht je gebruik maken van een dubbel opt-in, hoort de persoon die zich heeft ingeschreven natuurlijk eerst even de opt-in te bevestigen :-)