Wil jij bezoekersgedrag naar en op je Huddle meten? Dat kan via Google Analytics. Dit is het gratis statistiekenprogramma van Google.

Dit is met name interessant om te achterhalen:

• Welke boards / topics het meest bezocht worden

• Hoe lang gebruikers gemiddeld blijven (time on site)

• Hoeveel topics ze gemiddeld aanklikken

• Via welke zoekwoorden ze gekomen zijn (in het geval van SEO)

• En nog veel meer..!

Hoe gaan we dit doen? We gaan simpelweg je domeinnaam als nieuwe property toevoegen in je Google Analytics account. Kopieer vervolgens de unieke GA4 code die bij je domein hoort! Heb je hulp nodig hierbij? Kijk dan even hier. Hier staat precies uitlegt welke stappen je moet volgen binnen Google Analytics.

Samenvattend moet je binnen Google Analytics:

1. Een Analytics - account maken

2. Een Google Analytics 4 - property maken

3. Een gegevensstream toevoegen

4. De gegevensverzameling instellen

Waar vind je de GA4 code?

Je kunt gaan naar Gegevensstreams en vervolgens Stream toevoegen. Daar klik je op web!

Als je een stream hebt aangemaakt, vind je daar de code en het metings-id. Het metings-id heb je nodig voor de koppeling met Huddle.

Vervolgens gaan we in je Huddle naar Instellingen > Google Analytics.

Hier kun je de GA4 code plaatsen en kiezen of je wil dat de gegevens geanonimiseerd* worden. Je plaatst de code automatisch op elke pagina van je Huddle. Vergeet daarna niet op opslaan te drukken! In Google Analytics kun je vervolgens (waarschijnlijk binnen 24 uur na activatie) al je statistieken zien.

❗️ Vroeger voerde je in plaats van de GA4 code de User Analytics code in. Deze UA code is verouderd en wordt binnenkort niet meer ondersteund. Wij raden aan om gebruik te maken van of over te schakelen op GA4 code

*Anonimiseren, ook wel datamasking genoemd, is een methode waarbij persoonsgegevens zodanig worden bewerkt dat deze niet meer gebruikt kunnen worden om een persoon te identificeren.