Alle collecties
Huddle
Huddle: Koppelingen
Autoresponders / e-mailsoftware
HUDDLE: Automatisch een account in Huddle via ActiveCampaign/Mailblue
HUDDLE: Automatisch een account in Huddle via ActiveCampaign/Mailblue
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je met ActiveCampaign en wil je graag dat mensen in een automation automatisch een account in je Huddle krijgen? Dan is dit koppeling waar je naar op zoek bent!

Wat doet deze koppeling?

Met deze koppeling zorg je ervoor dat iemand via ActiveCampaign automatisch een account aangemaakt krijgt in jouw Huddle. Hierdoor kun je het aanmaken van een account automatiseren.

Heeft iemand nog geen account op je Huddle, ontvangt hij netjes zijn inloggegevens per mail. Is het iemand die al een account heeft, krijgt diegene eventueel nieuwe levels aan zijn account toegevoegd.

De koppeling is ideaal wanneer je leden via een opt-in formulier toegang wil geven tot gratis delen in je community. Denk bijvoorbeeld aan een eBook, training, toegang tot je community, etc.

Hoe koppel je ActiveCampaign en Huddle aan elkaar?

Webhook in Huddle aanmaken

Om ervoor te zorgen dat de mensen die op je maillijst terecht komen, het juiste level in Huddle krijgen, maak je een webhook aan in Huddle. Dit doe je bij Instellingen > Integraties > Webhooks.

Als je een webhook hebt aangemaakt, kun je de naam en beschrijving ook invullen. Ook kun je een SKU invullen. Bij de webhook kun je vervolgens ook instellen welke levels iemand moet ontvangen bij deze koppeling:

Dit zijn dus de levels die een lid toegevoegd krijgt als iemand via deze koppeling een account krijgt aangemaakt.

Webhook maken

Als je de webhook in Huddle hebt gemaakt, is het tijd om de webhook voor ActiveCampaign te maken.

De opbouw hiervan is als volgt:

https://huddledomein.nl/membership/create/api_key/sku?initiated_from=ac

Een aantal onderdelen zul je zelf moeten invullen.

  • https://huddledomein.nl vervang je door de URL van jouw Huddle

  • api_key vervang je door de API-key van jouw Huddle. Deze vind je als je een webhook aanmaakt (Instellingen > Integraties > Webhooks)

  • sku vervang je voor de SKU van de webhook die zojuist in Huddle hebt aangemaakt

Webhook in ActiveCampaign neerzetten

Als je alle onderdelen in de URL hebt ingevuld, heb je de webhook waarmee je gebruikers automatisch kunt aanmaken in ActiveCampaign.

Deze webhook kun je vervolgens toevoegen aan een automation. Je klikt op Add Action en kiest voor de optie Webhook. De URL die je zojuist hebt gemaakt kun je hier plakken. Alle mensen die in jouw automation langs deze stap komen, krijgen automatisch een account aangemaakt in jouw Huddle.

Wil je de toegang ook automatisch weer verwijderen? Lees dan deze handleiding: Level in Huddle verwijderen via een webhook in Mailblue/ActiveCampaign

Was dit een antwoord op uw vraag?