Wanneer je een Huddle hebt waarvoor leden zelf kunnen registeren, dan kan het voorkomen dat spambots ook het registratieformulier gebruiken om spamaccounts aan te maken.

Wanneer je last het van spamaccounts in je Huddle, kun je gebruik maken van reCAPTCHA. Leden moeten dan met één extra stap aangeven dat zij geen robot zijn. Spambots kunnen zulke acties niet uitvoeren en daardoor niet registreren in jouw Huddle.

reCAPTCHA toevoegen

De eerste stap is het maken van een account. Dit kun je hier doen.

Vervolgens registreer je een nieuwe site bij Google reCAPTCHA.

Deze gegevens moet je invullen:

Labelen: Dit is de naam van je registratie, zet hier iets neer wat voor jou herkenbaar is!

reCAPTCHA-type: Dit moet type 2 zijn.

Domeinen: Vul hier het domein in van jouw Huddle. Dit moet zonder https:// of losse streepjes (/). Als ik reCAPTCHA in wil stellen voor https://leden.imu.nl/ moet ik hier dus alleen leden.imu.nl invullen.

Ga akkoord met de voorwaarden en registreer de site!

Nu kom je op een pagina waar je de sitesleutel en de geheime sleutel vindt:

Ga in je Huddle naar Instellingen > Privacy. Hier kun je deze reCaptcha-code plakken.

Je kunt ReCAPTCHA bij topics en comments aanzetten, dan moeten gebruikers elke keer als ze een topic willen plaatsen bevestigen dat ze geen robot zijn. Als je deze optie uit zet, moeten gebruikers dit alleen doen als ze een nieuw account aanmaken.

ReCAPTCHA bij topics:

ReCAPTCHA bij het aanmelden: