HUDDLE: reCAPTCHA tegen spam

Laat jouw gebruikers bevestigen dat ze geen robots zijn en voorkom spam!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een Huddle hebt waar leden zichzelf kunnen registeren, dan wil je voorkomen dat spambots het registratieformulier gebruiken om spamaccounts aan te maken.

Wanneer je last hebt van spamaccounts in je Huddle, kun je gebruik maken van reCAPTCHA. Leden moeten dan met één extra stap aangeven dat zij geen robot zijn. Spambots kunnen zulke acties niet uitvoeren en zich daardoor niet registreren in jouw Huddle. Hoe je dit precies instelt, lees je hier! 📖

De stappen die we gaan doorlopen zijn:

reCAPTCHA toevoegen

De eerste stap is het maken van een account. Dit kun je hier doen. Vervolgens registreer je een nieuwe site bij Google reCAPTCHA.

Een nieuwe site registreren

De volgende gegevens moet je invullen:

  • Labelen: Dit is de naam van je registratie, zet hier iets neer wat voor jou herkenbaar is!

  • reCAPTCHA-type: Dit moet type V2 zijn.

  • Domeinen: Vul hier het domein in van jouw Huddle. Dit moet zonder https:// of losse streepjes (/). Als ik reCAPTCHA in wil stellen voor https://leden.imu.nl/ moet ik hier dus alleen leden.imu.nl invullen.

Ga akkoord met de voorwaarden en registreer de site!

Vervolgens kom je op een pagina waar je de site sleutel en de geheime sleutel vindt. Deze dien je toe te voegen aan je Huddle!

reCAPTCHA toevoegen aan Huddle

Ga in je Huddle naar Instellingen > Privacy. Hier kun je deze reCaptcha-code plakken.

Je kunt ReCAPTCHA bij topics en comments aanzetten, dan moeten gebruikers elke keer als ze een topic willen plaatsen bevestigen dat ze geen robot zijn. Als je deze optie uit zet, moeten gebruikers dit alleen doen als ze een nieuw account aanmaken in je Huddle.

ReCAPTCHA bij topics:

ReCAPTCHA bij het aanmelden:

Was dit een antwoord op uw vraag?