Met Plug&Pay kun je een koppeling maken met Zapier. Via Zapier kun je vervolgens weer een koppeling maken met ActiveCampaign/Mailblue. Hierdoor kun je iemand na bestelling als contact toevoegen in ActiveCampaign/Mailblue. Of iemand toevoegen aan een bepaalde automation!

Voordat je begint

Bekijk voordat je begint onze handleiding om Plug&Pay te koppelen met Zapier. In die handleiding lees je meer over hoe Zapier werkt en hoe je je eerste Zap opzet.

Het beginpunt

Begin deze Zap door Plug&Pay als trigger toe te voegen. Hierdoor starten de taken (de Zap) bij een nieuwe bestelling in jouw Plug&Pay.

ActiveCampaign toevoegen als actie

Druk op het plusje en zoek de app ActiveCampaign en voeg deze toe!

Bij Choose Action Event kun je kiezen welke actie je in ActiveCampaign wil veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Create/Update Contact. Dan wordt er een nieuw contact aangemaakt of een bestand contact bijgewerkt.

Er zijn ook andere opties, bijvoorbeeld Add Contact to Automation. Kies hier dus welke actie jij wil in ActiveCampaign!

Als volgende stap kun je je ActiveCampaign account koppelen (of het juiste account kiezen als je al accounts hebt gekoppeld).

Customize Contact

Bij het onderdeel Customize Contact moet je aangeven welke informatie uit Plug&Pay waar moet worden gebruikt in ActiveCampaign.

Je ziet de velden in ActiveCampaign (bijvoorbeeld Email Address). Door aan de zijkant te klikken bij het plusje, geef je aan welke informatie uit Plug&Pay hiervoor gebruikt moet worden.

Als je dit hebt gedaan, is je Zap klaar voor gebruik!

Het resultaat

Uiteindelijk ziet het er zo uit in Zapier: als je een nieuwe bestelling hebt in Plug&Pay, wordt er een actie uitgevoerd in ActiveCampaign. In mijn geval wordt er een nieuw contact aangemaakt of een contact bijgewerkt!