Wat is het blog overzicht?

Op deze pagina wordt een overzicht van al jouw blogs getoond. Een voorbeeld hiervan is https://imu.nl/blog/. Als je een nieuwe blogpost maakt, komt deze automatisch in dit blogoverzicht te staan!

Waar kun je jouw blog overzicht bewerken?

Standaard staat er op een nieuwe website een blog overzicht klaar:

Deze kun je bewerken door deze pagina te openen in de builder! Klik hiervoor op het hamertje.

Een nieuw blog overzicht aanmaken

Wil je een nieuwe pagina aanmaken voor jouw blog overzicht? Dit doe je door een nieuwe pagina aan te maken en bij het type te klikken op 'Blog overview'.

Het blog overzicht bewerken in de builder

Maak je gebruik van de blog overzichtspagina die al voor je klaar staat als je begint met een nieuwe website? Dan staat standaard de Featured Blog Post module in deze overzichtspagina.

Dit overzicht van de blogs geeft de nieuwste blog uitgelicht weer. Je kunt naar 'blog settings' gaan om nog verschillende instellingen aan te passen. Zo kun je infinite scroll aan- of uitzetten, de datum van de post wel of niet laten zien en aangeven of je wil laten zien hoeveel reacties een blogpost heeft.

Naast de Featured Blog Post, heb je ook de Blog Posts unit. Deze kun je vinden onder de categorie 'news' als je een nieuwe unit gaat toevoegen. Bij deze unit worden alle blogs in dezelfde grootte weergegeven, en wordt de nieuwste blogpost dus niet uitgelicht.

Je kunt zelf kiezen welke unit je mooier vindt en op welke manier jij jouw blogs wil weergeven: via de Featured Blog Post unit of de Blog Posts unit! Zet de unit naar keuze in jouw pagina met het blog overzicht.

De categorieën weergeven

Wil je op je overzichtspagina ook een overzicht van de categorieën tonen? IMU heeft dit bijvoorbeeld zo:

Dit kun je doen door de shortcode [phx_categories] te plaatsen in een content unit! Als je de pagina dan opslaat en live bekijkt, zul je zien dat jouw categorieën daar te zien zijn.

Op de standaard blog overzichtspagina is deze shortcode al aanwezig:

Heb je het antwoord gevonden?