Klaar om een nieuwe blog te maken? In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Het overzicht van al jouw blogposts

Om naar het overzicht van al jouw blogposts te gaan, ga je in Phoenix naar 'content'. Hier zie je direct een lijst van alle blogs!

Een nieuwe blog aanmaken

Om een nieuwe blog aan te maken, klik je op 'Add new':

In het volgende scherm kun je de blog schrijven:

De opmaak van de tekst bewerken

Boven de tekst vind je een balk.

Door te klikken op 'Add Media' kun je foto's toevoegen uit de mediabibliotheek. Met 'Add form' kun je een contactformulier toevoegen.

Bij "Paragraph" kun je selecteren wat voor opmaak de tekst krijgt: is het een heading, of een alineatekst? Hierna vind je nog verschillende mogelijkheden om de opmaak van de tekst aan te passen.

Helemaal rechts zie je 'Visual' en 'Text' staan. Bij 'Visual' bewerk je de blog zonder de HTML te zien, als je klikt op 'Text' zul je wel de HTML zien staan.

De instellingen bij 'Publish'

Aan de rechterkant zie je een blok met de titel 'Publish'. Hier stel je in of en wanneer de blog gepubliceerd wordt. Als je op de knop 'Save draft' klikt, wordt de blog opgeslagen in de concepten. Bij 'Publish' wordt de blog direct gepubliceerd. Bij 'Status' kun je deze status achteraf nog aanpassen. Ook kun je 'Publish immediately' aanpassen en bijvoorbeeld de blog inplannen.

De instellingen bij 'Categories'

Onder 'Categories' kun je bepalen in welke categorie de blog valt. Ook kun je hier een nieuwe categorie toevoegen.

SEO settings

Als je helemaal naar beneden scrollt, zie je daar de SEO settings! Hier kun je de SEO title en Meta description aanpassen van je blog. Verwerk hier de zoekwoorden in waarmee jij wil scoren in Google!

Sharing settings Facebook

Wil je je blog op Facebook delen met een afwijkende titel, beschrijving en foto? Dan kun je dit ook bij de SEO settings aanpassen: