HUDDLE: Een quiz aanmaken + statistieken inzien

Test de kennis van je gebruikers met een quiz!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de quizmodule in Huddle kun je in een handomdraai prachtige quizzes creรซren voor in je e-learning omgeving ๐Ÿ“ˆ! In deze handleiding leer je hoe je deze quizzes kunt aanmaken en hoe je deze toevoegt aan een training.

Een nieuwe quiz aanmaken

Als je in het beheer van je Huddle naar Quizzes bent gegaan, kun je daar een nieuwe quiz toevoegen.

Je kunt gelijk een titel en een beschrijving van de quiz invullen:

Vragen toevoegen aan de quiz

Als je de naam en de omschrijving hebt ingevuld van de quiz, kom je bij het toevoegen van vragen aan je quiz.

Je kunt als je een nieuwe vraag toevoegt het type van deze vraag aangeven en de antwoorden invullen. Je hebt drie soorten vragen:


- Multiple choice: Hier vul je een vraag in met meerdere antwoordopties in
- Goed of Fout: Hier kun je een stelling aanmaken, waarbij de gebruiker invult of dit goed of fout is.

- Open vraag: Hier vul je een vraag in. Hier kan maar รฉรฉn open antwoord mogelijk zijn. Voorbeeldvraag: 1+1= Antwoord: 2.
Het gegeven antwoord moet precies overeenkomen met het juiste antwoord. 2 is correct, antwoord twee niet. En let op, het is hoofdlettergevoelig โ—๏ธ

Na het maken van de vraag klik je op aanmaken.

Na het opslaan van je vraag, komt deze vraag in het overzicht te staan. Wil je de vraag aanpassen? Dan kun je op het potloodje naast de vraag klikken. Als je op de prullenbak klikt, verwijder je de vraag.

De instellingen van de quiz aanpassen

Nadat je vragen hebt ingevoerd, kun je naar instellingen voor meer instellingen van je quiz.

De volgende opties kun je daar aanpassen:

Met rating: Als dit ingeschakeld is, werkt de quiz met scores en kun je voor een quiz slagen of zakken. Je kunt het percentage invullen dat iemand nodig heeft om te slagen voor de quiz.

Bijvoorbeeld: Indien je invult dat iemand 80% van de vragen goed moet hebben en je quiz bestaat uit 10 vragen. Dan moet de gebruiker dus minstens 8 vragen goed hebben wil diegene slagen voor de quiz.

Als de rating aanstaat zal de user dit als scherm zien als de quiz is afgerond en behaald:

Staat de rating uit, dan zal de gebruiker dit als scherm zien als de quiz is afgerond:

Met timer: wanneer dit ingeschakeld is, kun je ingeven hoeveel minuten iemand de tijd heeft om de quiz af te ronden. Zodra de timer is afgelopen, kan de gebruiker geen antwoorden meer geven.

Is herhaalbaar: hier kun je aangeven of een gebruiker de quiz meerdere keren kan doen.

Directe feedback of antwoord goed was: Als je dit inschakelt, ziet de gebruiker gelijk of het ingevulde antwoord goed was.ย 

Toon juiste antwoord bij feedback: Als dit is ingeschakeld, wordt het juiste antwoord getoond als iemand het verkeerde antwoord heeft ingevuld.

Moet exact het juiste antwoord zijn: Indien je gebruik maakt van vragen met open antwoorden en je schakelt dit in, dan moet het antwoord exact overeenkomen met het antwoord dat jij hebt ingevoerd. Het is hoofdlettergevoelig en het antwoord mag geen spelfouten bevatten. Laat je dit schuifje uit, dan is er nog een kleine foutmarge waar rekening mee wordt gehouden.

Terug navigeren toestaan: Als dit is toegestaan, kan een gebruiker terugkijken naar de al ingevulde antwoorden. Deze antwoorden kunnen niet gewijzigd worden.
โ€‹

Jouw quiz koppelen aan content

Als je een quiz hebt gemaakt, is het tijd om deze te koppelen aan content! Hierdoor wordt de quiz zichtbaar voor gebruikers en kunnen gebruikers de quiz gaan invullen!

Content toevoegen

Om een quiz toe te voegen aan training, moet je content toevoegen aan deze training. In deze content koppel je de quiz, waardoor de quiz getoond wordt.

Voeg als eerste content toe aan de training waar je een quiz wil tonen. Als type van de content kun je quiz selecteren. Als je dit type hebt geselecteerd, kun je kiezen welke quiz je wil tonen.

Als je dit hebt gedaan wordt in de content van de training de quiz getoond ๐ŸŽ‰ !

Statistieken en inzendingen bekijken ๐Ÿ“Š

Wil je bekijken hoe jouw gebruikers de quizzes hebben gemaakt? Je kunt de statistieken en de losse inzendingen van de quiz bekijken. Dit doe je door te gaan naar E-learning > Quizzes > Statistieken:

Je ziet hier de totale inzendingen, de unieke inzendingen, de geslaagde inzendingen en de gemiddelde score van alle inzendingen. Daarnaast kun je bij datum ook nog op een specifieke datum filteren.

Als je vervolgens op Inzendingen klikt, kun je alle losse instellingen zien. Je kunt de eindscore zien en of diegene de quiz heeft afgerond of niet. Je kunt op het oogje rechts klikken om de precieze antwoorden van elke inzending te bekijken ๐Ÿ‘€ .

Was dit een antwoord op uw vraag?