Met Phoenix kun je je header volledig aanpassen! Verander je logo, voeg menu items toe en maak een CTA button in je menubalk.

Inhoudsopgave
1. Een nieuwe header aanmaken

2. Logo uploaden

3. Menu items toevoegen

4. Button toevoegen

5. Kleuren aanpassen

6. Algemene instellingen

7. Header activeren

De headerfunctie vinden in Phoenix

Je vindt de instellingen voor de header onder Design > Header:

1. Een nieuwe header aanmaken

Je maakt een nieuwe header aan door te klikken op Create new header.

Vervolgens kun je een naam invullen voor je header en een template uitkiezen. Je kunt het basic template kiezen, waarbij het logo aan de linkerkant staat. Ook kun je het tweede template gebruiken, waarbij het logo gecentreerd boven je menu staat.

Als je dit hebt gekozen, kun je je header verder aanpassen.

2. Je logo uploaden

Het logo veranderen in je menubalk doe je door op je logo te klikken. Dan kun je de media library openen en een nieuw logo uploaden of een bestaand bestand invoegen. Je kunt het logo nog uitsnijden, zodat het perfect past in de menubalk!

3. Een menu item toevoegen

Je voegt een nieuw menu item toe door op het plusje te klikken in de menubalk. Je kunt direct een Phoenix page kiezen om in het menu te zetten.

Je kunt nog het label aanpassen, dit is de tekst die daadwerkelijk in het menu staat.

Een custom menu item toevoegen

Wil je een menu item toevoegen, maar is het geen Phoenix page? Je kunt als je een nieuw menu item toevoegt ook switchen naar custom item. Dan kun je zelf een label (de tekst in de menubalk) en URL invullen.

Een submenu aanmaken

Wil je een submenu maken? Je kunt dan een nieuw menu item aanmaken. Bij de instellingen kun je aangeven of het onderdeel is van het Main menu of onderdeel is van een Sub-menu. Als je in onderstaand screenshot bijvoorbeeld kiest voor Sub-menu of - Home wordt het menu item als submenu toegevoegd onder het kopje Home.

4. Een CTA button toevoegen

In de header kun je een CTA button toevoegen. Deze button trekt dus meer aandacht dan de rest van de menubalk! Dit doe je door op het sterretje te klikken en de functie aan te zetten. Dan kun je de text en URL van de CTA button invullen!

5. De kleuren aanpassen

Boven de menubalk staat de optie om de tekstkleur en de achtergrondkleur van de menubalk aan te passen:

Zo kun je het dus aanpassen zodat het volledig bij je website en huisstijl past!

6. Verdere instellingen van de header

Je kunt bovenin klikken op "Settings" voor nog verdere instellingen van de header.

Onder set-up vind je deze instellingen:

Header fixed: wanneer dit ingeschakeld staat, blijft de header altijd op dezelfde positie staan, ook als je scrollt.

Call to action button: Via deze instellingen kun je de CTA button ook aan- of uitzetten.

Phone number: Als je dit inschakelt, kun je je telefoonnummer invullen. Dit telefoonnummer wordt dan ook getoond in de menubalk.

Onder design vind je deze instellingen:

Header size: Je kunt aangeven of je je header groot of klein wil.

Hover effect: Je hebt verschillende opties voor het effect dat je krijgt wanneer je met je muis over het menu item gaat: een andere achtergrondkleur (background color), onderstreept (underline text) of dat de tekst een klein beetje naar beneden verplaatst (move text down).

Full-width: Hier kun je aangeven of je wil dat je menubalk van normale grootte is, of op volledige breedte (full-width).

Bepaal hoe je menu eruit ziet op mobiel

Onder het kopje Mobile kun je instellen hoe je wil dat jouw menu getoond wordt op mobiel. Er zijn drie mogelijkheden: normal, bottom en full-screen.

7. Je menu activeren

Je kunt maar één menu tegelijkertijd geactiveerd hebben. Heb je een nieuw menu gemaakt en wil je die online zetten? Dan zul je deze moeten activeren door het schuifje om te zetten!