De Phoenix media library

Alles over het organiseren van je bestanden in je media library

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding nemen we je mee hoe je de media library kan inzetten.
De media library is de plek waar je al je geüploade bestanden kan terug vinden,

die je vervolgens kan gebruiken om je site mooi aan te vullen.

De media library

Je kunt de Media Library openen via Media > Media Library. Je kunt hier al je bestanden terugvinden, bestanden opslaan in mappen en bijvoorbeeld nieuwe bestanden toevoegen.

Het uploaden van nieuwe bestanden

Je kunt nieuwe beelden uploaden door te klikken op + File

Het ordenen van bestaande bestanden

Je kunt de media library ordenen door mappen aan te maken. Een map voeg je toe door op + Folder te klikken. Hierdoor kun je alle foto's op een logische plek terugvinden!

Het bewerken van foto's

Het uitsnijden (croppen) van afbeeldingen

Waneer je ergens een foto invoegt, krijg je de mogelijkheid om deze foto uit te snijden (te croppen).

Op deze manier kun je de foto zo uitsnijden dat het goed in jouw website past!

Ook kun je de foto rond uitsnijden:

Verschillende uitsneden terugvinden

Als je een foto wil invoegen, kun je erop klikken en klikken op See crops. Dan zie je alle uitsneden die je al van deze foto hebt gemaakt! Als je hier een uitsnede vindt die je wil invoegen, kun je deze direct invoegen en hoef je de foto dus niet opnieuw uit te snijden!

Mocht je nog ergens nog over twijfelen, laat het ons gerust weten.
Wij kijken graag met je mee! 😊