Huddle: Design van de e-learning

Het design van de trainingen in Huddle!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij het design van je e-learning aanpassen? Dan ben je bij deze handleiding aan het goede adres. Hierin zal ik puntsgewijs de onderdelen die je kunt aanpassen aan het design bespreken.

Waar en hoe kun je het design van je e-learning instellen?

Indien je op je cursus klikt, kun je op design klikken. Hier kun je aanpassingen doorvoeren in het design van je cursus.

Om te kiezen hoe je training wordt getoond, kun je kiezen voor 2 opties bij het uiterlijk van het productoverzicht: Volledige breedte afbeelding of Achtergrondkleur.

Hier kun je bij Module-uiterlijk kiezen welke soort weergave je wil gebruiken: cards of lijst.

Verder kun je bij het Kleurthema een kleur kiezen, deze wordt getoond als je bij uiterlijk productoverzicht achtergrondkleur instelt.

Deze functionaliteiten zullen we hier allemaal doorlopen 😄.

Het uiterlijk productoverzicht

We hebben twee versies. Het overzicht met volledige breedte afbeelding en Afbeelding met achtergrondkleur

Volledige breedte afbeelding:

Afbeelding met achtergrondkleur:

Bij Afbeelding met achtergrondkleur wordt er een ronde afbeelding gemaakt van de afbeelding die jij geüpload hebt. In de cirkel eromheen wordt direct de voortgang getoond van de training!

Uitlichten op productoverzicht

Je kunt een cursus uitlichten in je overzicht 🔦. De cirkel rondom de foto geeft direct aan hoe ver je bent in de training. Als de user klikt op ga verder, dan gaat hij direct verder op de plek waar hij is gebleven.

Om een training uit te lichten, ga in naar de instellingen van de desbetreffende training naar 'Overige'. De optie Uitgelichte cursus zet je aan. Je kunt maximaal één uitgelichte training hebben!

Het overzicht van de modules

De weergave van de cursussen kun je ook instellen. We hebben hier twee soorten in: de lijstweergave en de cardweergave.

Lijstweergave:

Bij de lijstweergave worden de modules in een lijst weergegeven. Als er modules in de training zitten, kun je hierop klikken waarna de lessen uitklappen.

Als je geen modules hebt, maar alleen maar gebruik maakt van lessen, worden de lessen onder elkaar getoond:

Cardweergave

De cardweergave is ideaal als de lessen of modules geen specifieke volgorde hebben. Ze worden dan getoond als losse blokken:

Ook kun je de optie Nummer modules en content automatisch aan- of uitzetten. Als je deze optie uitzet, worden er geen nummers getoond bij de modules of lessen in het overzicht.


Lijstweergave zonder nummering:

Cardweergave zonder nummering:

Auteur en bijlagen op overzicht

Onder het tabje 'Auteur' kun je inzien wie de cursus heeft geschreven. En onder 'Bijlage' vind je een overzicht van alle toegevoegde bijlages in de cursus.

Het uiterlijk van de losse lessen

Bijlagen

De bijlagen vind je onder de titel van de cursus.

Zijbalk met modules en lessen verbergen

Met de knop naast de titel kun je de rechter zijbalk verbergen, waardoor er minder afleiding is!

Een hele rits aan opties die je kunt doorvoeren om je training zo helder mogelijk naar voren te laten komen. Kom je er niet helemaal uit? Laat het ons van support vooral even weten. We helpen je graag verder 💬

Was dit een antwoord op uw vraag?