PHOENIX: Parameters meesturen naar ActiveCampaign / Mailblue
PHOENIX: Parameters meesturen naar ActiveCampaign / Mailblue
Joost Grol avatar
Geschreven door Joost Grol
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij ook weten vanuit welke bron jouw bezoekers komen? Of wil je mogelijk een andere parameter doorsturen naar ActiveCampaign? Ik laat je zien hoe je dat doet!

Let op ❗ Een kleine disclaimer: Wat je nu gaat lezen is redelijk vergevorderde data-tracking. Kom je er niet helemaal uit? Voorkom dan dat je gaat stoeien met de instellingen en schiet een berichtje in bij onze support of bij de support van Active Campaign / Mailblue.

Hoe stel ik parameters in binnen ActiveCampaign / Mailblue

Volg de volgende stappen:

1. Log in op je ActiveCampaign account

2. Klik hier op Forms > Manage Fields

3. Klik rechts bovenin op "add field".
4. Vul de parameter in die je wilt tracken vanuit de url. Bijvoorbeeld utm_source:

5. Nu gaan we terug naar Phoenix.
6. Open de pagina waar de opt-in op staat.
7. Ga naar build mode en klik op de opt-in button.
8. Nu heb je onderaan de mogelijkheid om je field parameters in de vullen:

Indien je er meer wilt toevoegen dan dien je deze te scheiden met een komma.

9. Sla de pagina op.

10. Synchroniseer je lijsten zodat de laatste updates worden opgehaald.
Dat kan hier >>>

11. Nu kan je je optin testen. Doe dit door de parameter achter de url te zetten.

De complete url ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: url.nl/pagina1/?utm_source=testsource

Als je nu de optin invult via deze url worden de custom parameters naar ActiveCampaign verzonden :)