Alle collecties
Huddle
Huddle: Koppelingen
Zapier
HUDDLE: Met Zapier een nieuwe gebruiker in Huddle krijgen
HUDDLE: Met Zapier een nieuwe gebruiker in Huddle krijgen
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met tussenkomst van Zapier kun je nieuwe gebruikers in jouw Huddle krijgen. Hierdoor kun je via Zapier Huddle koppelen aan een systeem naar wens!

Maak bijvoorbeeld een gebruiker aan na betaling in WooCommerce, of maak een gebruiker aan na een nieuwe aanmelding via Mailchimp! Welke systemen je met tussenkomst van Zapier kunt koppelen, kun je vinden op de website van Zapier.

De Zapier-koppeling van Huddle

De Zapier-koppeling van Huddle kun je gebruiken via een invite link. Dat is deze link. Klik daarop, scroll naar beneden en klik op Accept Invite & Build a Zap.

Als je hierop hebt geklikt, kom je direct in het scherm om een nieuwe zap aan te maken. Standaard wordt hier Huddle als trigger ingevuld. Dat betekent dat de zap afgaat zodra er een nieuwe gebruiker wordt aangemaakt in Huddle.

Maar: dat is niet de automatisering die we hier willen maken! Dit scherm kun je dus wegklikken.

Een nieuwe zap aanmaken

Maak in Zapier een nieuwe zap aan. Dit is de grote knop make a zap links in het scherm:

Als je een zap hebt aangemaakt, stel je eerst de trigger in. Deze trigger is afhankelijk van de automatisering die je wil maken.

In dit voorbeeld heb ik gekozen voor Mailchimp: bij elke nieuwe subscriber wordt er een gebruiker aangemaakt in Huddle.

Action in Zapier: gebruiker toevoegen aan Huddle

Als je de trigger hebt staan, kun je Huddle toevoegen als action. Als je op stap twee (Do this ...) klikt, kun je een app selecteren. Omdat je aan het begin de invitelink van Huddle gevolgd hebt, staat Huddle hier tussen jouw apps. Hier kun je Huddle dus selecteren:

Vervolgens zie je onderstaand scherm. Bij action event kies je create user.

In de volgende stap zul je moeten verbinden met jouw Huddle.

Hiervoor moet je de API-key van jouw Huddle invullen. Deze vind je in jouw beheeromgeving als je gaat naar Instellingen > Integraties > Webhooks en vervolgens een webhook aanpast:

Hierna kom je in de stap Customize User. Hier kun je de gegevens invullen uit de trigger van deze zap om de gebruiker aan te maken. Vul de naam en het e-mailadres in.

Toegang tot verschillende levels

Daarnaast kun je nog het veld Level aanpassen. Dit correspondeert met de SKU van een webhook in jouw Huddle.

Een nieuwe webhook kun je in Huddle maken door te gaan naar Instellingen > Integraties > Webhooks.

Als je een webhook aanmaakt, kun je bij het kopje Levels aangeven welke levels iemand moet ontvangen.

In deze zap heb ik 123 als Level ingevuld. In Huddle heb ik een webhook aangemaakt met SKU 123. De gebruiker die toegevoegd wordt via deze zap, krijgt als toegang de levels die ik geselecteerd heb bij de webhook in Huddle.

De zap actief zetten

Als laatste stap kun je de zap testen door op Test & review te klikken. Je kunt dan checken of er inderdaad een gebruiker in jouw Huddle is aangemaakt met de gewenste levels. Als dat het geval is, kun je de zap activeren!

Was dit een antwoord op uw vraag?