Een kennisbank aanmaken

Hoe maak ik een kennisbank (Content Canon) aan in Phoenix?

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je met Phoenix aan de slag gaat, dan heb je ons waarschijnlijk al eens horen praten over een kennisbank.

De opbouw van een kennisbank

Een kennisbank is een digitale bibliotheek waarin je allerlei (tijdloze) artikelen plaatst die bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website. Allereerst is het belangrijk om te weten dat een kennisbank uit 3 lagen bestaat:

• De kennisbank zelf (zie dit als de hoofdcategorie / titel van jouw kennisbank)

• Categorieën

• Artikelen

Starten met een kennisbank

We beginnen eerst met het aanmaken van de kennisbank zelf.
Dit doe je via Content > Kennisbank > + Create new knowledge base

In dit scherm geef je je kennisbank een titel en voeg je de beschrijving toe. Overige instellingen zoals afbeeldingen, SEO en socials kan je later aanpassen.

Je kan de kennisbank opslaan als concept, of direct publiceren.

Nu we de kennisbank hebben gemaakt, is het tijd om de inhoud toe te voegen.

Inhoud toevoegen aan je kennisbank

De kennisbank is dus opgebouwd uit categorieën en artikelen. Om deze toe te voegen, zal je je kennisbank moeten selecteren door er op te klikken.

Met de blauwe knop kan je categorieën of artikelen aanmaken. Om je artikelen te verdelen in verschillende onderwerpen, is het handig om eerst een categorie aan te maken.

De categorie maken we op dezelfde manier aan als de kennisbank; we geven het een naam, een beschrijving en eventueel alvast wat content.

Wanneer we teruggaan naar de kennisbank kunnen we een nieuw artikel aanmaken. Hierin komt de daadwerkelijke content voor jouw kennisbank. Je kan gemakkelijk een artikel toevoegen aan je categorie door op het plusje (+) te klikken.

Geef jouw artikel een naam en vul je artikel met waardevolle tekst, afbeeldingen en video's.

Wanneer jouw artikel(en) klaar zijn, is het tijd om deze te publiceren! Vergeet niet om de link naar jouw kennisbank toe te voegen aan bijvoorbeeld je footer, zodat bezoekers je waardevolle content wel kunnen vinden.