Livegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: Webhosting, domeinhosting & e-mailhosting

Wat regelen wij en wat regel je zelf?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga je aan de slag met Phoenix en wil je weten wat er is inbegrepen in je abonnement en wat je verder zelf nog moet regelen? Hier lees je daar alles over!

INHOUD

1. Domeinnaam

Je krijgt bij onze software altijd eerst toegang tot een opbouw omgeving op een subdomein van onze software zelf. (.phoenixsite.nl) Je kunt dus altijd in alle rust en achter de schermen opbouwen. Zodra jij zover bent om 'live' te gaan dan kun je de website koppelen aan jouw eigen domeinnaam.

Dan moet je deze domeinnaam natuurlijk wel eerst hebben. Deze moet je extern registreren. Dit doe je bij domeinprovider. Hiervoor bestaan diverse providers. Wij hebben onze domeinnamen bijvoorbeeld geregistreerd bij TransIP?

Ben je al zover om jouw Phoenix website op jouw eigen domeinnaam live te zetten? Gebruik de stappen in deze handleiding.

2. Websitehosting

Webhosting is simpel gezegd het reserveren van een stukje dataruimte op een server. In deze ruimte woont als het ware jouw website en staan al jouw bestanden. Als je extern een domeinnaam hebt geregistreerd dan heb je veelal ook de mogelijkheid om hier hosting bij aan te schaffen. Dit is niet nodig!

Webhosting regelen wij voor je 🤩 Dit zit bij jouw Phoenix abonnement inbegrepen en hoef je niks voor de doen.

3. SSL/ een beveiligde verbinding

Bij de domeinprovider heb je naast de mogelijkheid van het bijkopen van webhosting ook de optie om de SSL/ beveiligde verbinding (https ipv http) via de provider te laten lopen. Ook dit is niet nodig! De SSL regelen wij ook voor je 🎉. Dit zit bij jouw Phoenix abonnement inbegrepen en hier kun je daar meer over lezen.

4. E-mailhosting

Wil je een e-mailadres gebruiken die is gekoppeld aan de domeinnaam van de website, bijvoorbeeld; info@jouw-website.nl?

Dit gaat niet via Phoenix dus dit moet je extern regelen. Hiervoor kun je terecht bij je domeinprovider (waar je ook de domeinnaam bij hebt geregistreerd) zoals TransIP.

Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan denken we met je mee!