Bloggen met jouw Phoenix Website
PHOENIX: De profielfoto, biografie en gegevens van auteurs aanpassen
PHOENIX: De profielfoto, biografie en gegevens van auteurs aanpassen

Lees hier hoe je de instellingen van een auteur kan wijzigen

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de gegevens van een auteur wil wijzigen. Misschien heeft die persoon wel een nieuwe foto of moet de tekst hier of daar aangepast worden.

In deze handleiding lees je hoe je dat doet :)

Hoe wijzig ik mijn eigen profielfoto en auteurgegegevens?

Je eigen profielfoto en auteursgegevens kan je makkelijk wijzigen onder "My Profile". Rechtsboven in het menu op het poppetje klikken > My Profile.

​Je komt vervolgens in het scherm om je gegevens aan te passen. Je profiel bestaat uit 3 onderdelen:

Ze spreken redelijk voor zich, maar voor het gemak zal ik ze stap voor stap met je doornemen. Zo ben ik dan ook wel weer 👼

1. User information

Hier kan je de basisgegevens van jouw profiel wijzigen. Denk aan voornaam, achternaam, display name (de naam die zichtbaar is voor het publiek), E-mailadres, wachtwoord, rol, biografie en persoonlijke website.

Je biografie is direct gekoppeld aan je auteurspagina (zie ook deze handleiding als je meer wilt weten over de auteurspagina). De biografie die je hier invult is dus zichtbaar op je eigen auteurspagina.

2. Socials

Hier kan je alle sociale media profielen van jezelf plaatsen.

Ook deze zijn direct gekoppeld aan je eigen auteurspagina. Als iemand dus op jouw auteurspagina terecht komt, dan kan hij/zij direct naar jouw social media navigeren.

3. Image

In stap 3 kan je de profielfoto van een auteur wijzigen.

Je hebt hier de optie om een eigen foto te uploaden of om Gravatar te koppelen.

Werken met een Gravatar

Een Gravatar foto aan je e-mailadres koppelen kan via https://nl.gravatar.com/. Als je vervolgens hetzelfde e-mailadres voor je Phoenixsite profiel gebruikt, en in stap 3 op de knop 'Use Gravatar' klikt, dan wordt automatisch je Gravatar foto geïmporteerd :)

Klik vervolgens op Save en bent klaar :)

Gegevens van andere users wijzigen

Ben jij hoofdbeheerder van de website en wil jij je de gegevens van andere auteurs wijzigen? Middels deze stappen kan je de gegevens van andere auteurs wijzigen:

• Log in op je sitemanager (via pages.imu.nl)

• Klik op Beheer website:

• Klik vervolgens op het tabblad Gebruikers. Je ziet vervolgens alle auteurs/gebruikers die gekoppeld zijn aan deze website. Je kan hier elke auteur bewerken op dezelfde manier als je je eigen profiel bewerkt. Je hoeft alleen maar op de edit user button te klikken:

Nu kom je weer bij de drie stappen om een profiel naar volledigheid in te vullen. Zo kan je heel makkelijk de gegevens van andere users en auteurs wijzigen!

Let op ❗ Je kan via deze weg niet de profielfoto van een andere auteur aanpassen. Hiervoor dien je echt in te loggen op het profiel van deze auteur en dan weer naar 'My Profile' te gaan zoals ik in de eerste methode van deze handleiding uitleg.