PHOENIX: Wat zijn AMP pagina's?

Lees hoe AMP werkt binnen Phoenix

Meer dan een week geleden bijgewerkt

INHOUD

1. Wat zijn AMP pagina's?

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages (AMP). Dit zijn razendsnelle HTML- varianten van webpagina's, bedoeld om gebruikers op mobiele apparaten een betere gebruikerservaring te geven.

Deze pagina's zijn bedoeld om webpagina’s met rijke content (met tekst, afbeeldingen, video's en dergelijke) supersnel te laden op een mobiel apparaat. Laadtijd is een belangrijke ranking factor voor je SEO waarde.

Is dit noodzakelijk voor alle pagina's? Nee!
Het zou namelijk niet handig zijn als dit voor reguliere pagina's gebeurt, want dan komt de kracht van je super gelikte, converterende landingspagina minder naar voren. AMP pagina's zijn alleen beschikbaar voor blogs.

2. Waarom zijn AMP's zo goed voor mijn site?

AMP's zijn gunstig voor je SEO strategie!

Als je bijvoorbeeld een willekeurige Wordpresspagina erbij pakt, dan bestaat deze uit veel (onnodige) HTML-code. Deze code bevat veelal een hoop elementen die de laadtijd vertraagd. Denk hierbij aan (externe) JavaScripts, iFrames (zoals wanneer je een YouTube-video of Facebook-element insluit), maar ook afbeeldingen en video's.

Deze vervuilende scripts en elementen worden in AMP-pagina's door Google vervangen door aangepaste AMP-elementen.

Meer weten over AMP'S?

We hebben er een uitgebreid artikel over geschreven. Lees hier het artikel.

3. Hoe maak ik een AMP aan in Phoenix?

Goed nieuws. Je hoeft hier niks voor te doen. 😎 Phoenix maakt namelijk van elk blogartikel automatisch een AMP-variant aan.

Bijvoorbeeld:

❗️Let op! Dit gebeurt dus niet voor reguliere Pages, maar enkel voor blogs.