Als je meer over AMP-pagina's wilt weten dan zit je hier goed :) Je leest hier wat een AMP-pagina precies inhoudt en wat voor effect het heeft voor jouw website.

Wat zijn AMP pagina's?

Accelerated Mobile Pages (AMP) zijn razendsnelle HTML- varianten van webpagina's, bedoeld om gebruikers op mobiele apparaten een betere gebruikerservaring te geven.

Deze pagina's zijn bedoeld om webpagina’s met rijke content (met tekst, afbeeldingen, video's en dergelijke) supersnel te laden op een mobiel apparaat. De AMP’s zijn enorm belangrijk voor je SEO-strategie.

Hoe maak ik een AMP aan in Phoenix?

Goed nieuws. Je hoeft hier niks voor te doen. 😎 Phoenix maakt namelijk van elk blogartikel en elk Content Canon artikel automatisch een AMP-variant aan.

Bijvoorbeeld:

Let op! Dit gebeurt dus niet voor reguliere Pages, maar enkel voor blogs en Content Canon artikelen.

Het zou namelijk niet handig zijn als dit voor reguliere pagina's gebeurt, want dan komt de kracht van je super gelikte, converterende landingspagina minder naar voren.

Waarom zijn AMP's zo goed voor mijn site?

Heel simpel. AMP's geven een enorm SEO-voordeel!

Als je bijvoorbeeld een willekeurige Wordpresspagina erbij pakt, dan bestaat deze uit veel (onnodige) HTML-code. Deze code bevat veelal een hoop elementen die het laden traag maken. Denk hierbij aan (externe) JavaScripts, iFrames (zoals wanneer je een YouTube-video of Facebook-element insluit), maar ook plaatjes en video's.

Deze vervuilende scripts en elementen worden in AMP-pagina's door Google vervangen door aangepaste AMP-elementen.

Lang verhaal kort. Onder aan de streep zorgt het weer voor een gigantische SEO boost 💹

Meer weten over AMP'S?

We hebben er een uitgebreide blog over geschreven. Deze vind kan je hier vinden.

Zo. Weet je dat ook weer :) Mag ik je al een échte online marketeer noemen?