Ga je een nieuw product verkopen via Plug&Pay? In deze handleiding lees je hoe je een product aanmaakt en welke instellingen je kunt aanpassen!

Een nieuw product aanmaken

Een nieuw product aanmaken doe je door naar de beheeromgeving van Plug&Pay te gaan en links in het menu op Producten te klikken. Rechtsboven in kun je klikken op de button 'Product toevoegen'.

Vervolgens kun je een naam van het product invullen en kom je automatisch in de algemene instellingen van dit product terecht.

Algemene instellingen

Bij de algemene instellingen kun je de naam van het product aanpassen. Als je dat wil, kun je een aparte naam voor je product op de checkout en de factuur instellen.

Daarnaast kun je een beschrijving invullen en het product in een productgroep plaatsen (die worden bijvoorbeeld gebruikt voor statistieken).

Bij de algemene instellingen kun je ook aangeven dat het een fysiek product is, dan kun je bij de prijzen ook verzendkosten instellen. Als laatste kun je de voorraad beperken: mocht je bijvoorbeeld maar 10 stuks van een product beschikbaar hebben, kun je de voorraad hier invullen.

Prijzen

Onder Prijzen kun je de prijs van jouw product instellen. Je kunt een standaardprijs invullen en aangeven of deze prijs inclusief of exclusief btw is (en hoeveel procent btw dit is).

Je kunt hier ook een staffelkorting instellen: hoe meer stuks een klant van dit product koopt, hoe goedkoper het per stuk wordt.

Ook kun je bij korting actieprijzen invullen. Dan heb je naast de standaardprijs een actieprijs die op de checkout getoond wordt.

Indien je hebt aangegeven dat het om een fysiek product gaat onder het kopje algemeen, dan zul je nog een invulveld hebben waarbij je het bedrag van de verzendkosten kunt invullen. Dat ziet eruit als volgt:

Je kunt hier ook aangeven of het product een abonnement of betaling in termijnen is.

Voor meer informatie omtrent abonnementen en termijnbetalingen kun je onderstaande handleidingen checken:

Een abonnement verkopen via Plug&Pay?

Een termijnbetaling starten met Plug&Pay?

Wil je een product kunnen laten betalen in meerdere termijnen? We hebben een aparte handleiding voor termijnbetalingen in Plug&Pay.

Geavanceerd

Onder Geavanceerd kun je een SKU invullen. Als je een product aanmaakt, wordt de SKU ook automatisch aangemaakt. Je kunt de SKU altijd nog aanpassen. Een SKU is een unieke code per product en wordt ook vaak gebruikt bij koppelingen met andere systemen.

Daarnaast kun je ook een Grootboekrekening instellen voor dit product. Dit wordt bijvoorbeeld ook vaak gebruikt bij een koppeling met boekhoudsoftware.

Bij de geavanceerde instellingen heb je ook de mogelijkheid om productvoorwaarden te uploaden. Als je hier voorwaarden uploadt, moeten mensen met deze voorwaarden akkoord gaan voordat ze het product aanschaffen.

Downloads

Ga je een product verkopen wat een download is, bijvoorbeeld een e-book? Onder Downloads kun je deze download uploaden.

Als je gebruik maakt van de standaard bedankpagina van Plug&Pay, wordt deze download getoond op de bedankpagina na het aanschaffen van het product.

Afbeeldingen

Onder Afbeeldingen kun je afbeeldingen van jouw product uploaden. Deze worden getoond op de checkout als je een checkout aanmaakt voor dit product!

Was dit een antwoord op uw vraag?