Plug&Pay: Producten
Een product aanmaken in Plug&Pay
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga je een nieuw product verkopen via Plug&Pay? In deze handleiding lees je hoe je een product aanmaakt en welke instellingen je kunt aanpassen!

Een nieuw product aanmaken

Een nieuw product aanmaken doe je door naar de beheeromgeving van Plug&Pay te gaan en links in het menu op Producten te klikken. Rechtsboven in kun je klikken op de button 'Product toevoegen'.
ā€‹

Vervolgens kun je een naam van het product invullen en kom je automatisch in de algemene instellingen van dit product terecht.

Algemene instellingen

Bij de algemene instellingen kun je de naam van het product aanpassen. Als je dat wil, kun je een aparte naam voor je product op de checkout en de factuur instellen.

Daarnaast kun je een beschrijving invullen en het product in een productgroep plaatsen (die worden bijvoorbeeld gebruikt voor statistieken).

Bij de algemene instellingen kun je ook aangeven dat het een fysiek product is, dan kun je bij de 'Prijzen' ook verzendkosten instellen. Als laatste kun je de voorraad beperken: mocht je bijvoorbeeld maar 10 stuks van een product beschikbaar hebben, kun je de voorraad hier invullen.

Prijzen

Onder Prijzen kun je de prijs van jouw product instellen. Je geeft bij de factureringscyclus aan of het een eenmalig product is, of dat je het aanbiedt in abonnementsvorm of in termijnen (mogelijk vanaf Premium). Je kunt een standaardprijs invullen en aangeven of deze prijs inclusief of exclusief btw is (en hoeveel procent btw dit is).

Je kunt direct een korting bij jouw productprijs instellen. Als je kiest voor korting, dan kan je direct de standaardprijs van het product en de korting invoeren. Dan heb je naast de standaardprijs een actieprijs die op de checkout getoond wordt.
ā€‹

Je kunt hier ook een staffelkorting instellen: hoe meer stuks een klant van dit product koopt, hoe goedkoper het per stuk wordt.

Bij Btw & Verzending voer je het btw-tarief van jouw product in. Je geeft ook aan of de prijs inclusief of exclusief btw is (en hoeveel procent btw dit dus is).

Mis je de optie verzendkosten? Dan kan je bij 'Algemeen' aangeven dat je een fysiek product verkoopt - sla het op en navigeer terug naar 'Prijzen' :-)

Voor meer informatie omtrent abonnementen en termijnbetalingen kun je onderstaande handleidingen checken:

Een abonnement verkopen via Plug&Pay?

Een termijnbetaling starten met Plug&Pay?

Wil je een product kunnen laten betalen in meerdere termijnen? We hebben een aparte handleiding voor termijnbetalingen in Plug&Pay.

Geavanceerd

Als je een product aanmaakt, wordt de SKU ook automatisch aangemaakt. Je kunt de SKU altijd nog aanpassen. Een SKU is een unieke code per product en wordt ook vaak gebruikt bij koppelingen met andere systemen.

Daarnaast kun je ook een Grootboekrekening instellen voor dit product. Dit wordt bijvoorbeeld ook vaak gebruikt bij een koppeling met boekhoudsoftware.

Bij de geavanceerde instellingen heb je nog de mogelijkheid om productvoorwaarden te uploaden. Als je hier voorwaarden uploadt, moeten mensen met deze voorwaarden akkoord gaan voordat ze het product aanschaffen.

Media

Onder Afbeeldingen kun je afbeeldingen van jouw product uploaden. Deze worden getoond op de checkout als je een checkout aanmaakt voor dit product!
ā€‹

Ga je een product verkopen wat een download is, bijvoorbeeld een e-book? Onder Downloads kun je deze download uploaden. Als je gebruik maakt van de standaard bedankpagina van Plug&Pay, wordt deze download getoond op de bedankpagina na het aanschaffen van het product.

Gepersonaliseerde velden

Met gepersonaliseerde velden kan je 2 extra velden toevoegen voor op je checkout. Raadpleeg deze handleiding indien je meer wil weten over het gebruik van gepersonaliseerde velden.

Koppelingen

In dit overzicht zie je de koppelingen die je hebt gemaakt en welke acties er getriggerd moeten worden zodra er een bestelling wordt geplaatst. Je kunt acties triggeren voor je koppeling met Huddle en/of ActiveCampaign/Mailblue šŸ™ŒšŸ¼

Klaar?

Nadat je je product hebt aangemaakt en de gewenste instellingen hebt toegepast, is het tijd om jouw product toe te voegen aan een checkout. Gebruik deze handleiding als je hierbij hulp nodig hebt :)