Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesPlug&PayPlug&Pay: Termijnen
Een product in termijnen laten betalen
Een product in termijnen laten betalen

Werken met termijnbetalingen

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Plug&Pay kun je jouw product in termijnen laten betalen. Zo maak je bij een (duurder) product de drempel lager om het product aan te schaffen.

Op de checkout kan een klant kiezen of hij het product in één keer wil aanschaffen, of het bedrag wil voldoen in termijnen:

Als een klant voor een termijnbetaling kiest, rekent de klant het eerste termijn af via de checkout. De volgende termijnen worden automatisch geïncasseerd!

Een termijn is altijd een maandtermijn. Stel dat iemand een betaling in 3 termijnen kiest, wordt het eerste termijn direct betaald en daarna wordt er nog twee maanden automatisch geïncasseerd. Dit ziet er dan als volgt uit in de checkout:

Het maximale aantal termijnen is 12: iemand betaalt dus het eerste termijn in de checkout en wordt er vervolgens nog 11 maanden een termijnbedrag geïncasseerd.

Met welke betaalmethoden kunnen mensen afrekenen?

De betaalmethoden waarbij een automatische incasso mogelijk is, zijn de betaalmethoden die gebruikt kunnen worden bij een checkout voor een termijnbetaling. Een voorbeeld daarvan is creditcard.

Als je SEPA-incasso activeert binnen Mollie, kunnen mensen ook met iDEAL en Bancontact betalen in de checkout. Het rekeningnummer (IBAN) waarmee mensen betalen via iDEAL of Bancontact wordt opgeslagen bij de termijnbetaling. Bij de volgende termijnbetaling, wordt het bedrag van deze rekening afgeschreven door middel van SEPA-incasso. Zonder dat je SEPA-incasso geactiveerd hebt, kunnen mensen in een checkout met termijnen dus niet betalen met iDEAL of Bancontact.

Een product aanmaken met termijnbetaling

Je kunt in Plug&Pay een nieuw product aanmaken via Producten in het menu.

Klik hier als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een product.

Als je een nieuw product aanmaakt, kun je gaan naar Prijzen en dan bij Factureringscyclus kiezen voor Termijnbetaling.

Bij de prijzen zie je nu meerdere opties. Als eerste heb je de periode Eenmalig. Hier vul je in wat de eenmalige prijs moet zijn. Vervolgens heb je twee opties om een termijnbetaling in te vullen.

Je kunt zelf invullen hoeveel termijnen je wil (minimaal 2, maximaal 12). Vervolgens vul je in wat de prijs per termijn moet zijn.

In onderstaand screenshot kan een klant de prijs ook voldoen in vier termijnen, voor 257,- per termijn. Ook is er de mogelijkheid om in 6 termijnen te betalen, voor 167,- per termijn.

Deze instellingen zien er op de checkout als volgt uit:

Lopende termijnbetalingen bekijken

Als een klant een product in termijnen betaalt, kun je deze lopende termijnbetaling terugvinden via Sales > Termijnbetalingen in de beheeromgeving van Plug&Pay:

Als je op een termijnbetaling klikt, zie je daar alle gegevens die bij deze termijnbetaling horen. Denk aan de klantgegevens en de betaalmethode. Je kunt ook zien wanneer de volgende betaling is en hoeveel resterende betalingen deze klant nog moet voldoen.

Deze resterende betalingen kun je ook aanpassen. Wil je een termijnbetaling stopzetten van een klant? Dan kun je de resterende betalingen op 0 zetten.

Het incasseren van toekomstige termijnbetalingen gaat op deze manier helemaal automatisch - en daar hoef jij niks extra's voor te doen!

Was dit een antwoord op uw vraag?