Een checkout maken in Plug&Pay

Hoe maak ik een checkout?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De checkouts is waar het allemaal om draait in Plug&Pay 🤩. In deze handleiding leer je hoe je een checkout aanmaakt voor jouw product!

Heb je al een product aangemaakt?

Voordat je een checkout kunt aanmaken voor jouw product, zul je eerst het product zelf aan moeten maken. Heb je dat nog niet gedaan? Je vindt hier onze handleiding om een product aan te maken in Plug&Pay.

Een checkout aanmaken

Om een checkout aan te maken, ga je in Plug&Pay naar Pagina's > Checkouts > Checkout aanmaken:

Je vult de naam in en selecteert het product waarvoor deze checkout is.
Het is ook mogelijk om jouw betaalpagina door AI te laten genereren! Kies de toon: formeel of informeel en schrijf een productomschrijving. Wil je dit niet? Zet dan het schuifje uit.

Hierna kan je alle instellingen voor deze checkout aanpassen!

Je ziet gelijk verschillende tabjes met meer instellingen: Algemeen, Inhoud, Geavanceerd en Upsells.

Ik raad je aan om te starten met de instellingen bij Algemeen en Inhoud: dit zijn namelijk de belangrijkste onderdelen. Als je deze instellingen hebt ingevuld, heb je een live checkout staan! Naar de overige instellingen kun je dan later nog kijken.

Algemeen

Bij Algemeen kun je de naam van de checkout aanpassen en de URL veranderen. Hier geef je ook aan voor welk product deze checkout geldt.

De URL is de URL van jouw betaalpagina die je kunt delen en plaatsen op jouw website. Hiervoor kun je het kopieer-icoontje aanklikken:

Je ziet hier ook het veld voor Bedankpagina. De default is de standaard bedankpagina van Plug&Pay. Als je je eigen pagina wil gebruiken, dan kan dat ook. Kies dan Template of eigen URL en vul de URL van jouw eigen pagina in in het vakje voor de bedankpagina. Deze pagina wordt dan na betaling getoond aan jouw klant!

Hieronder zie je 'Pagina actief' staan. Pas als je dit schuifje omzet, is jouw checkout actief en kan de checkout gezien worden door klanten.

De Template is de vormgeving van jouw betaalpagina. Je kunt uit verschillende templates kiezen. Kies er dus een die bij jouw wensen past :-)

Op naar Zoekmachineoverzicht 👇

De paginatitel is de titel die je jouw betaalpagina geeft. Dit is de titel die zal worden getoond in Google, als je de pagina laat indexeren. Wil je dat jouw pagina niet gevonden kan worden in Google? Omdat je bijvoorbeeld een actie deelt voor een specifiek groep mensen? Dan kan je de vindbaarheid uitzetten door het hokje aan te vinken bij "Pagina niet laten indexeren door zoekmachines"

Social media OG tags
Als je de pagina deelt via social media, dan helpt het om hier een titel, omschrijving, afbeelding URL en URL te plaatsen. Dit is handig om te doen, omdat sommige social media kanalen random teksten en afbeeldingen gebruiken, zodra je de URL van jouw betaalpagina deelt.

De URL van jouw afbeelding kun je vinden door vanaf de live betaalpagina op de afbeelding te staan > rechtermuisknop > afbeelding openen op nieuw tabblad > url kopiëren :-)

Inhoud

Hier kun je alles instellen wat op jouw betaalpagina zichtbaar is.

Header

De header is het bovenste gedeelte van jouw pagina, waar je jouw titel en omschrijving kunt invoeren.

Afbeeldingen

Om een afbeelding te tonen op jouw checkout, zal je eerst de afbeelding moeten uploaden bij het product.

Waardebundel

Om gebruik te maken van de waardebundel, moet je eerst het template "Stackflow" selecteren bij "Algemeen" - hierna kan je productnamen en prijzen invoeren. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere cursussen voor een goedkopere prijs aanbiedt.

Velden

De velden zijn gegevens die je wil opvragen bij jouw bezoekers. Naam en e-mailadres worden standaard opgevraagd, maar je kunt nog extra velden toevoegen, zoals adres, telefoon, bedrijfsnaam en een btw-id.

Bestelling

• Het is mogelijk om jouw bezoeker een bericht of opmerking achter te laten.

• Mag jouw bezoeker het product meerdere keren aanschaffen? Dan kan je hier aanvinken dat er een hoeveelheid producten gekocht mag worden.

• Heb je een kortingscode voor het product? Dan kan je hier instellen dat de kortingscode gebruikt mag worden. Heb je geen kortingscode? Laat dit dan vooral uitstaan - hiermee voorkom je dat jouw bezoeker gaat zoeken naar een kortingscode!

ActiveCampaign

Je kunt bij de checkout een e-maillijst instellen. Wanneer je deze activeert, wordt er een extra regel toegevoegd op jouw betaalpagina, dat aangevinkt kan worden, zodat jouw bezoeker toestemming geeft om e-mails te ontvangen van jou.

USP's

De Unique Selling Points van jouw product zijn de redenen waarom jouw bezoeker het product moet aanschaffen. Vul deze dus in, zodat je jouw bezoeker overhaalt om jouw klant te worden!

Video

Vul hier de URL van jouw video in, die je hebt geplaatst in Vidalytics, Vimeo, Wistia of YouTube. iFrames of andere videosoftware worden niet ondersteund.

Kassakoopje

Een kassakoopje is een relatief goedkoop product wat mensen er snel nog bij kopen. Denk aan het pakje kauwgom bij de kassa in de supermarkt! Door een kassakoopje toe te voegen, kun je de gemiddelde orderwaarde in jouw checkout verhogen.

Je hebt ook de optie om een pop-up toe te voegen. Deze komt naar voren, als jouw bezoeker op de afrekenknop klikt, zonder het kassakoopje te hebben aangevinkt :-)

Afrekenknop

Standaard staat er 'Afrekenen' op de knop. Wil je dit aanpassen? Dat kan door de tekst aan te passen.

Op de betaalpagina heb je ook Garantie, dit wordt standaard getoond omdat het vertrouwen opwekt bij jouw bezoeker. De inhoud hiervan kan je aanpassen.

Testimonials

Heb je ooit een leuke review gekregen of een leuk bericht ontvangen van jouw klant? Voeg deze dan toe als testimonial!

Omzetverhogers

Dit is dé plek om ervoor te zorgen dat jouw orderwaarde stijgt 🚀

Voorraad

Door voorraad te beperken, creëer je schaarste. Dit triggert jouw bezoeker om het product aan te schaffen.

Live aantal bezoekers

Toon hoeveel mensen momenteel op je checkout zijn.

Countdown

Door een countdown in te stellen, creëer je ook een gevoel van schaarste. Het spoort mensen dus aan om sneller een beslissing te nemen.

Notificaties

Dit zijn pop-ups en herinneringen voor nóg meer triggers bij jouw bezoekers:

Geavanceerd

• Standaard zijn alle landen geactiveerd. Als je alleen aan specifieke landen wil verkopen, kun je dat hier invullen door de gewenste landen te selecteren.

• Je kunt nu specifieke betaalmethodes tonen op jouw checkout, door ze aan te vinken.

• Wil je het btw-bedrag verbergen op de checkout? Dan kan je dit uitzetten.

• Wil je kortingspercentages tonen? Zet het dan aan!

• Als je een automatische koppeling wil maken met een ander systeem, dan kun je daarvoor een Webhook invullen die afgevuurd wordt na een bestelling.

• Als je een custom code op de checkout wil zetten, kun je dit doen onder Javascript widget.

Upsells

Onder het kopje Upsells kun je de upsellflow van deze checkout bepalen. We hebben een volledige handleiding over het maken van een upsellflow in Plug&Pay.