Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesPlug&PayPlug&Pay: Abonnementen
Handmatig een abonnement aanmaken
Handmatig een abonnement aanmaken

Hoe maak je handmatig een abonnement aan in Plug&Pay

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat je in Plug&Pay handmatig een abonnement voor een klant wil aanmaken.

Voor het aanmaken van een abonnement is de koppeling met Mollie vereist. Heb je Mollie nog niet gekoppeld aan Plug & Pay? Bekijk dan eerst deze handleiding: Starten met Plug&Pay.

Hoe maak je handmatig een abonnement aan?

Vanuit je Plug&Pay account klik je links in het dashboard op Sales > Abonnementen en klik je op de button Abonnement aanmaken +.

Je ziet dat je op een pagina komt waar je alle informatie rondom de klant en het abonnement kan invullen.

Vul alle gegevens over de klant zo volledig mogelijk in bij Gegevens.


Bij Inhoud abonnement vul je in om welk product het gaat, welk type abonnement hierbij hoort (maand/kwartaal/jaar), aantal, de start- en einddatum. Pas de prijs eventueel aan indien je de klant korting wil geven.

Onder het kopje E-mails en verwerking kun je aangeven of het om een testbestelling gaat. Hier heb je ook de optie om automatisch een factuur en betaallink naar de klant te sturen. Indien je aanvinkt dat de factuur automatisch wordt verzonden, zal de klant op de startdatum die je hebt ingevuld onder Inhoud abonnement de factuur + betaallink ontvangen. Met de betaallink kan de klant handmatig de eerste betaling doen. Opvolgende incasso's zullen automatisch geïncasseerd worden.

Als je dit niet aanvinkt kun je de eerste factuur + betaallink zelf handmatig sturen naar de klant. Zoals aangegeven bij Betaalgegevens onder 'factuur + betaallink mailen' zullen de opvolgende facturen wel automatisch worden verzonden.

Het schuifje bij Webhooks aanroepen kun je aan- en uitzetten. Als je wil dat er een webhook wordt aangeroepen zet je het schuifje aan.

Indien je iemand wil machtigen voor de betaling van het abonnement kun je dit aangeven onder Betaalgegevens bij Machtiging. Vul dan wel de correcte naam en IBAN nummer van deze persoon in!

Vergeet tot slot niet op opslaan te klikken! Je zult zien dat je laatst aangemaakte abonnement bovenaan staat bij het totale overzicht van je abonnementen :-)

Was dit een antwoord op uw vraag?