PLUG&PAY: Handmatig een abonnement aanmaken
Hoe maak je handmatig een abonnement aan in Plug&Pay
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat je in Plug&Pay handmatig een abonnement voor een klant wil aanmaken. Dit is handig als een klant bijvoorbeeld op factuur wil betalen. Je kunt in dat geval de factuur handmatig verzenden naar de klant in plaats dat dit automatisch gebeurd na het afrekenen.

Voor het aanmaken van een abonnement is de koppeling met Mollie vereist. Heb je Mollie nog niet gekoppeld aan Plug & Pay? Bekijk dan eerst deze handleiding: Starten met Plug & Pay.

Hoe maak je handmatig een abonnement aan?

Vanuit je Plug&Pay account klik je links in het dashboard op abonnementen en klik je op de button 'aanmaken'.

Je ziet dat je op een pagina komt waar je alle informatie rondom de klant en het abonnement kan invullen.

Vul alle gegevens over de klant zo volledig mogelijk in bij 'gegevens'.
Daarnaast kun je hier ook aangeven of het gaat om een testbestelling.

Bij 'Te bestellen product' vul je in om welk product het gaat, welk type abonnement hierbij hoort (maand/kwartaal/jaar), aantal en de start- en einddatum geef je aan indien van toepassing.

Onder het kopje 'E-mails en verwerking' geef je aan of de klant automatisch een factuur ontvangt. Indien je aanvinkt dat de factuur automatisch wordt verzonden, zal de klant op de startdatum die je hebt ingevuld onder 'te bestellen product' de factuur ontvangen.

Als je dit niet aanvinkt kun je de eerste factuur zelf handmatig sturen naar de klant. Zoals aangegeven bij betaalgegevens onder 'factuur + betaallink mailen' zullen de opvolgende facturen wel automatisch worden verzonden.

Het schuifje bij 'webhooks' kun je aan- en uitzetten. Als je wil dat er een webhook wordt aangeroepen zet je het schuifje aan en geef aan of er een specifieke webhook moet worden aangeroepen bij het aanmaken.

Indien je iemand wil machtigen voor de betaling van het abonnement kun je dit aangeven onder betaalgegevens bij machtiging. Vul dan wel de correcte naam en IBAN nummer van deze persoon in!

Vergeet tot slot niet op opslaan te klikken! Je zult zien dat je laatst aangemaakte abonnement bovenaan staat bij het totale overzicht van je abonnementen :-)

Was dit een antwoord op uw vraag?