Alle collecties
PLUG&PAY: Producten aanmaken en bewerken in Plug&Pay
Kortingen bij producten
PLUG&PAY: Werken met een gratis eerste periode / proefperiode
PLUG&PAY: Werken met een gratis eerste periode / proefperiode
Hoe stel je een proefperiode/trial in voor een abonnement?
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een proefperiode, gratis periode of free trial biedt jouw (potentiële) klanten de kans om kennis te maken met jouw dienstverlening of product.

Een mooie gelegenheid voor jouw klanten om de vruchten hiervan te plukken en ze te helpen met het maken van een aankoopbeslissing! 😄

Met Plug&Pay kun je dit op twee manieren instellen:

  • Een proefperiode bij machtigingen

  • Een proefperiode voor iDeaL/Bancontact

Een gratis proefperiode instellen

Wanneer jij lidmaatschappen en abonnementen aanbiedt kan je jouw (potentiële) klanten een gratis proefperiode aanbieden. Je stelt een proefperiode in aan de hand van het aantal gewenste dagen. Dit kan je dan helemaal gratis doen en is een optie die alleen geldt voor klanten die aan de hand van een machtiging betalen voor jouw dienstverlening of producten.

Hoe stel je dit in?

Wanneer je op de dashboard van Plug&Pay bent, kan je navigeren naar je producten en een nieuw product aanmaken (of selecteer een bestaand product als je het wilt instellen voor een bestaand product). Ga vervolgens naar het tabje Prijzen.

Als je vervolgens de optie abonnement selecteert, verschijnt het vakje 'korting'. Hier kun je 'proefperiode' selecteren. Bij de proefperiode kun je instellen hoe lang deze periode duurt, en hoeveel deze kost! Na deze proefperiode gaat het reguliere abonnement in met de abonnementskosten die iemand kiest.

In onderstaand geval betaal je dus eerst €0.00 voor 14 dagen, daarna wordt het €100 per maand.

Op de checkout zie je dan dat jouw klanten hier alleen gebruik van kunnen maken via een machtiging.

Een proefperiode voor iDeaL/Bancontact

Voor klanten die hun abonnement betalen met iDeal of Bancontact, gaat dit net iets anders. Deze klanten betalen dan een symbolisch bedrag van €0,02 voor het abonnement. Dit komt omdat er voor iDeal/Bancontact altijd een transactie moet plaatsvinden om het mandaat voor betaling te verkrijgen van de klant.

In het onderstaande voorbeeld bied je bijvoorbeeld het product aan met een proefperiode van twee weken. Hierbij reken je een bedrag van €0,02 in de proefperiode. Dit wordt gedaan zodat er op de achtergrond een mandaat kan worden aangemaakt voor de toekomstige abonnementen. Na een periode van twee weken wordt het abonnement omgezet naar een bedrag van €12 exclusief btw.

Op de achtergrond ziet dit er dan zo uit:

Heb je nog andere vragen en kom je er niet uit? Laat het ons gerust weten! Team Support staat klaar om jou hier verder in te assisteren :)

Was dit een antwoord op uw vraag?