Plug&Pay: Instellingen
Algemeen
De domeinnaam van jouw Plug&Pay veranderen

Hoe verander ik mijn domeinnaam

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard staat jouw Plug&Pay account op een subdomein van ons (bijvoorbeeld: jouwbedrijf.plugandpay.nl). Je kunt je Plug&Pay ook op een eigen subdomeinnaam zetten. Hiervoor moet je de DNS-gegevens van jouw domeinnaam aanpassen.

Om een Plug&Pay checkout op je eigen domein te krijgen zul je de volgende stappen moeten zetten:

1. Bepaal allereerst het juiste subdomein

Allereerst zul je een subdomein aan moeten maken bij je domeinprovider. Je kan je Plug&Pay niet op een hoofddomein zetten. Op je hoofddomein heb je vaak al een website draaien. Neem bijvoorbeeld www.imu.nl. Daar kan dan niet nog eens je Plug&Pay omgeving op draaien, omdat er niet twee systemen op één domeinnaam kunnen.

Om deze reden kan je het beste jouw Plug&Pay op een subdomein zetten. Bijvoorbeeld shop.imu.nl of betalen.imu.nl of iets dergelijks.

2. Meld je nieuwe domein aan bij Plug&Pay

Ga naar Dashboard > Instellingen > Algemeen > Domeinnaam.

Hier zie je het veld verschijnen waar je ervoor kunt kiezen om zelf een domeinnaam in te stellen of om het in te laten stellen:

In deze handleiding leg ik je uit hoe je het zelf kunt instellen, dus je kunt nu kiezen voor "Zelf domein koppelen" :-)

Vervolgens verschijnt er een veld om jouw domeinnaam in te voeren. Zoals eerder uitgelegd moet dit een subdomein zijn, bijvoorbeeld: shop.jouwdomeinnaam.nl.

Als je dit hebt gedaan, verschijnt er een venster met DNS-records wat je nodig hebt voor de volgende stap.

3. Pas de DNS aan bij je domeinprovider

In deze stap ga je bij de provider van je domeinnaam aangeven welk subdomein je gaat gebruiken voor je Plug&Pay.

De volgende records moeten worden aangepast bij jouw domeinhost:

• Maak een C-NAME record aan die verwijst naar eu01.plugandpay.nl

• Verwijder de AAAA-records voor het domein waar jij je Plug&Pay omgeving op wil

Je vindt de waarde voor het juiste CNAME-record ook terug onder Plug&Pay > Instellingen > Algemeen > Domeinnaam.

Activeer je nieuwe domeinnaam in Plug&Pay

Voor de laatste stap dien je weer naar je domein instellingen in Plug&Pay te gaan via Dashboard > Instellingen > Domeinnaam.

Na het invullen van je domein zul je tot maximaal 24 uur moeten wachten, afhankelijk van hoe snel je DNS-settings zijn verwerkt. Als alles goed staat ingesteld en is verwerkt, dan zie je in Plug&Pay bij Domeinnaam > DNS Records "Verified" staan en kan je bij "Status" het hokje aanvinken, om jouw domeinnaam te activeren.

Je zal zien dat je checkoutpagina nu direct op je eigen subdomein wordt weergegeven!

Let op: de URL van jouw betaalpagina is nu dus gewijzigd. Vergeet dus niet alle geplaatste linkjes aan te passen!

Toch net iets te ingewikkeld? Dan kan je op Hulp nodig? Laat ons je helpen klikken, zodat wij jouw domeinnaam kunnen aanpassen ✍️