Maak jij al gebruik van interne links? Interne links zijn een groot en belangrijk onderdeel van jouw zoekmachine-optimalisatie strategie.
Door het gebruik van interne links en turbo snippets creΓ«er je namelijk een belangrijke structuur binnen je website. Dat komt goed uit, want Google houdt van structuur!
Wat zijn interne links? ποΈ
Interne links zijn links binnen je website die doorverwijzen naar een andere pagina binnen je website. Deze links dragen bij aan de structuur en vindbaarheid van je website.
Door van jouw website dus een logisch spinnenweb te maken van interne linkjes, draag je veel meer kracht bij aan de rankings van je website.
Hoe stel ik interne links in binnen Phoenix?
Ga in de beheeromgeving naar Content > Interne links
Om een nieuwe interne link toe te voegen aan je website kan je in de linkerkolom een nieuw woord toevoegen. In de rechterkolom geef je aan waar dit woord dan naar moet linken.
Voorbeeld
In onderstaande afbeelding zie je direct een voorbeeldje van wat wij gebruiken op onze website https://imu.nl.
We hebben links de woorden Google Analytics 4 ingevuld.
Deze woordcombinatie willen we op elke blogpagina doorverwijzen naar https://imu.nl/google-analytics-4/.
Op elke blogpagina zullen de woorden Google Analytics 4 nu doorverwijzen naar de relevante pagina. Zo zie je bijvoorbeeld in dit artikel over gegevens anonimiseren dat de woorden nu automatisch uitlichten als een intern linkje.
Interne links activeren
Voordat je de interne links kunt gebruiken, is het belangrijk om deze eerst nog te activeren. Dit doe je door op Opties te klikken om de instellingen te beheren. Hier kan je middels het schuifje de interne links activeren.
Bij het activeren verschijnen er meteen een aantal nieuw instellingen. Hieronder lees je wat je met iedere instelling kunt doen:
Gebruik op blogartikelen
Allereerst kan je instellen of je interne links aan- of uit wilt zetten voor je blogartikelen
βGebruik op kennisbankartikelen
Bepaal of je de interne links wil gebruiken in je kennisbankartikelen. Dit is zeker aan te raden om meer waarde te geven aan jouw kennisbank.
Gebruik turbo snippets
Hier geef je aan of je van elke interne link ook en turbo snippet wilt maken. Verder in deze handleiding kan je lezen wat een turbo snippet inhoudt.
Maximaal aantal links per artikel
Dit is het maximum aantal unieke linkjes die je per pagina wil laten zien. Wij hebben deze zelf op 'unlimited' staan, al moet je natuurlijk niet blogpagina's expres gaan vullen met interne linkjes. Probeer dit zo natuurlijk mogelijk in te richten per blog, zodat je een logisch spinnenweb van interne linkjes maakt πΈοΈ
βMaximaal aantal links naar URL
Dit is het maximum aantal woorden die verwijzen naar dezelfde pagina. Het is aan te raden om dit aantal niet te hoog in te stellen, zodat je pagina niet te veel gevuld wordt met linkjes naar dezelfde pagina. Dat kan door zowel Google als je websitebezoeker gezien worden als spam.
Wat zijn Turbo Snippets?
Wanneer een lezer met de muis boven een linkje op jouw website hangt, kan je een snelle uitleg over de achterliggende pagina laten zien. Dit noem je een turbo snippet.
Hierdoor krijgt een lezer informatie zonder dat deze persoon weg hoeft te klikken van de pagina.
Hoe stel ik Turbo Snippets in?
Door interne links te activeren, krijg je de mogelijkheid om turbo snippets aan- of uit te zetten. Indien je deze aanzet, wordt er bij elke interne link automatisch een turbo snippet gegenereerd!
Je hebt dan nog de extra mogelijkheid om een afbeelding te tonen bij de turbo snippet. Deze afbeelding is gebaseerd op de afbeelding van het artikel waar je naar linkt.
Liever uitleg in videovorm? π₯
In onderstaande video legt Martijn nogmaals haarfijn uit hoe de interne links precies werken π
βΉοΈ Het dashboard in de video is verouderd, maar het principe van de functie is nog steeds hetzelfde π