In Plug&Pay heb je drie mogelijkheden voor een bedankpagina bij jouw checkout:

  1. De standaard Plug&Pay bedankpagina (Standaard)

  2. Zelf een URL invullen (Eigen URL)

  3. Een bedankpagina maken in Plug&Pay (Template)

Je vindt deze optie bij de instellingen van de checkout onder Algemeen:

Onder bedankpagina heb je de keuze tussen standaard, eigen URL en template:

Wat deze opties precies zijn én hoe je ze instelt, leggen we hieronder voor je uit ⬇️

De standaard Plug&Pay bedankpagina

Op onderstaande afbeelding zie je de standaard Plug&Pay bedankpagina. Deze pagina is standaard paars. Rechts ziet de klant een overzicht van de bestelling. Als de klant een download heeft gekocht, wordt de download ook op deze pagina vertoond. Deze pagina kun je verder niet aanpassen! Ook op de kleuren heb je dus verder geen invloed.

Wil je de bedankpagina wél kunnen aanpassen? Maak dan zelf een bedankpagina binnen Plug&Pay

Zelf een URL invullen

Je kunt ook een eigen URL invullen. Deze optie gebruik je als je in jouw eigen websitesysteem een bedankpagina wil maken.

Jouw klant wordt na het aanschaffen dan doorgestuurd naar deze pagina. In onderstaand voorbeeld heb ik achter 'eigen URL' https://imu.nl/bedankpagina ingevuld. Dit betekent dat mijn klanten na het kopen in de checkout worden doorgestuurd naar https://imu.nl/bedankpagina.

Een bedankpagina maken in Plug&Pay

Alle bedankpagina's vind je in het menu links onder Bedankpagina's. Hier kun je ook een nieuwe bedankpagina aanmaken, via de knop rechtsboven ('Nieuwe bedankpagina aanmaken').

Als je een bedankpagina hebt aangemaakt, kom je op onderstaand scherm:

Je ziet hier een veld voor de Titel en Ondertitel. Hier kun je zelf tekst invullen. Als je niks invult, wordt de standaardtekst ('Gefeliciteerd! Je bestelling is geslaagd) getoond.

Bij de beschrijving kun je vervolgens nog extra tekst toevoegen. Denk hierbij aan het vertellen wat de klant nog ontvangt. Krijgen ze nog een extra mailtje met de bevestiging en verdere informatie?

Onder Media kun je ofwel een afbeelding, ofwel een video toevoegen. Deze worden vervolgens op je bedankpagina getoond direct onder de tekst:

Afbeelding:

Video:

Onder CTA kun je vervolgens nog een extra knop toevoegen aan de bedankpagina, bijvoorbeeld als je mensen nog naar een andere landingspagina wil doorsturen:

Onder Socials kun je als laatste aangeven of je wil dat jouw socialmediaknoppen onderaan de bedankpagina worden getoond.

Onder het kopje Geavanceerd kun je daarnaast nog een Javascript widget invullen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als je nog tracking aan jouw bedankpagina wil toevoegen.

Ben je klaar met jouw bedankpagina? Klik dan op de knop Preview om te zien hoe jouw bedankpagina eruit komt te zien:

Dat ziet er goed uit, toch? :-)

Jouw Plug&Pay bedankpagina koppelen aan jouw checkout

Je hebt nu een Plug&Pay bedankpagina gemaakt. Wat je nu nog zult moeten doen, is deze koppelen aan jouw checkout. Daarmee geef je dus aan dat bij jouw checkout deze bedankpagina gebruikt moet worden.

Dit doe je door in de checkout te gaan naar Algemeen en dan bij Bedankpagina de optie Template te kiezen. Hier kun je vervolgens de bedankpagina kiezen die je net hebt gemaakt.

Dat was makkelijk, toch? 😉

Veelgestelde vragen

Kan ik een aparte bedankpagina kiezen voor als mensen een kassakoopje of upsell hebben gekocht?

Nee, momenteel wordt deze bedankpagina in alle gevallen getoond. Dus of iemand een kassakoopje koopt of niet, of iemand een upsell koopt of niet maakt niet uit. In alle gevallen wordt de bedankpagina getoond. Je ziet op de bedankpagina's van Plug&Pay wel een overzicht van de gekochte producten (dus als iemand een kassakoopje erbij koopt, is die zichtbaar op de bedankpagina).

De optie om verschillende bedankpagina's te tonen (afhankelijk van of iemand een kassakoopje en/of een upsell heeft gekocht) staat overigens wel op onze wishlist.

Kunnen we je nog ergens mee helpen?

Laat het dan vooral weten! Rechtsonder zie je een chatballonnetje om met ons in contact te komen!

Was dit een antwoord op uw vraag?