Plug&Pay: Bedankpagina's
Een bedankpagina maken in Plug&Pay
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Plug&Pay heb je drie mogelijkheden voor een bedankpagina bij jouw checkout:

1. De standaard Plug&Pay bedankpagina (Standaard)

2. Zelf een URL invullen (Eigen URL)

3. Een bedankpagina maken in Plug&Pay (Template)

Je vindt deze optie bij de instellingen van de checkout onder Algemeen:

1. De standaard Plug&Pay bedankpagina

Hieronder wordt de standaard bedankpagina van Plug&Pay getoond. Dit is een kort en overzichtelijke bedankpagina. Zodra je een bestand hebt geüpload bij jouw product, is dit de plek waar jouw bezoeker het bestand kan downloaden. Op onderstaande afbeelding zie je de standaard Plug&Pay bedankpagina.

De standaard bedankpagina van Plug&Pay kan je niet aanpassen of stijlen!

2. Zelf een URL invullen

Je kunt ook een eigen URL invullen. Deze optie gebruik je als je in jouw eigen websitesysteem een bedankpagina wil maken.

Jouw klant wordt na het aanschaffen dan doorgestuurd naar deze pagina. In onderstaand voorbeeld heb ik achter 'eigen URL' https://imu.nl/bedankpagina ingevuld. Dit betekent dat mijn klanten na het kopen in de checkout worden doorgestuurd naar https://imu.nl/bedankpagina.

3. Een bedankpagina maken in Plug&Pay

Alle bedankpagina's vind je in het menu links via Pagina's > Bedankpagina's. Nog geen aangemaakt? Maak deze dan hier aan door op "Bedankpagina toevoegen +" te klikken.

Als je een bedankpagina hebt aangemaakt, kom je op onderstaand scherm:

Je ziet hier de tenaamstelling die je zojuist hebt ingevuld bij het aanmaken van de bedankpagina. Je kunt ook een Javascript code invoeren - gebruik dit alleen als de code getest is. Je kan een JS-code invoeren als je bijvoorbeeld extra widgets wil tonen op de bedankpagina.

Onder Inhoud kun je alles instellen omtrent de vormgeving.

Header

Je ziet hier een veld voor de Titel, Ondertitel en Omschrijving. Hier kun je zelf tekst invullen. Als je niks invult, wordt de standaardtekst ('Gefeliciteerd! Je bestelling is geslaagd. Binnen enkele minuten ontvang je van ons een orderbevestiging & factuur) getoond.

Media

Hier kun je een afbeelding of video toevoegen. Deze worden vervolgens op je bedankpagina getoond direct onder de tekst die je invult bij de header.

Call-to-Action

Je kunt jouw bezoeker nog aansporen om een actie uit te voeren door op de button te klikken. Bijvoorbeeld als zij na betaling nog een afspraak bij jou moeten inplannen in Calendly. Zodra zij op de knop klikken, worden zij doorverwezen naar de door jou ingevulde URL.

Social Media

Voeg jouw social media toe aan de bedankpagina, zodat jouw bezoeker op jouw social mediaplatform komt.

Als je alles hebt ingevuld, komt jouw bedankpagina eruit te zien zoals hieronder wordt weergegeven 👇

Dat ziet er goed uit, toch? :-)

Jouw Plug&Pay bedankpagina koppelen aan jouw checkout

Je hebt nu een Plug&Pay bedankpagina gemaakt. Wat je nu nog zult moeten doen, is deze koppelen aan jouw checkout. Daarmee geef je dus aan dat bij jouw checkout deze bedankpagina gebruikt moet worden.

Ga naar Pagina's > Checkouts en klik de gewenste checkout aan. Klik op Bedankpagina > Template en selecteer vervolgens jouw gemaakte bedankpagina 👇

Dat was makkelijk, toch? 😉

Veelgestelde vragen

Kan ik een aparte bedankpagina kiezen voor als mensen een kassakoopje of upsell hebben gekocht?

Nee, momenteel wordt deze bedankpagina in alle gevallen getoond. Dus of iemand een kassakoopje koopt of niet, of iemand een upsell koopt of niet maakt niet uit. In alle gevallen wordt de bedankpagina getoond. Je ziet op de bedankpagina's van Plug&Pay wel een overzicht van de gekochte producten (dus als iemand een kassakoopje erbij koopt, is die zichtbaar op de bedankpagina).

De optie om verschillende bedankpagina's te tonen (afhankelijk van of iemand een kassakoopje en/of een upsell heeft gekocht) staat overigens wel op onze wishlist.