Een eigen e-mailadres instellen

Ik wil een eigen e-mailadres in plaats van het Plug&Pay e-mailadres

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard worden automatische e-mailtjes (orderbevestiging, factuurmail etc.) verstuurd vanaf een Plug&Pay e-mailadres.Je kunt dit adres ook wijzigen naar een eigen e-mailadres. šŸ“«

Hiervoor moet je de DNS-gegevens van jouw domein- / e-mailprovider aanpassen. In deze handleiding lees je hoe dat moet.

Activeer je eigen e-mailadres in Plug&Pay

Log in op je Plug&Pay account en ga via Dashboard naar Instellingen > E-mail instellingen.
ā€‹

Vul onder DNS Instellingen het e-mailadres in waarvan je wilt dat er mails verstuurd worden. Dit vervangt dus het standaard Plug&Pay e-mailadres.
ā€‹

Klik vervolgens op opslaan om je e-mailadres te activeren.

DNS-instellingen aanpassen

Na het activeren van je e-mailadres verschijnt er een overzicht van alle DNS-records die je dient aan te passen bij je e-mail/domeinprovider:
ā€‹

In deze stap ga je bij de provider van je domeinnaam/e-mail aangeven welk e-mailadres je gaat gebruiken voor alle Plug&Pay e-mails.

Bij de meeste providers kun je inloggen en de DNS instellingen zelf wijzigen. Is hier geen optie voor, of wil/kan je dit niet zelf, dan kun je contact opnemen met je provider zelf zodat zij dit voor je kunnen doen.

De volgende records moeten worden toegevoegd:

• Maak een TXT record aan die verwijst naar v=spf1 include:mailgun.org ~all

• Maak een TXT record aan die verwijst naar k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDtXDs3HEBt0Jxw5P1Owpw/kwVxkh+7sc4pw24iIzNmR1vgsJDvU2s7MxiHb7LPhhADwZrp9ycb1r8nhWF/AwOWznaxAXvkZI4plVAeQ8QanthxMTfPAsehHhWpj0ij6j/tjhnUVhyxUmyTmqC3NO+uFd/Iq/pyeFTz54NNTRVu5wIDAQAB

Verder dien je ook twee MX records toe te voegen voor het subdomein mg

• Maak een MX record aan die verwijst mxa.mailgun.org

• Maak een MX record aan die verwijst mxb.mailgun.org

Het kan tot maximaal 24 uur duren voordat DNS-records aangepast zijn. Als alles goed staat ingesteld en is verwerkt, dan zie je in Plug&Pay bij je e-mailinstellingen in het DNS-overzicht in de linker kolom allemaal vinkjes staan.

Als dat het geval is, dan is je e-mailadres correct ingesteld en ben je klaar! šŸ™Œ

Kom je er toch niet uit?

Geen zorgen! We helpen je graag verder :) Je kan ons vinden in de chat rechtsonder!