Naar de hoofdinhoud
Boombox instellen

Ontdek hoe je een Boombox aanmaakt en instelt op je Phoenixpagina

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een pop-up is een scherm (met bijvoorbeeld een aanbieding of opt-in formulier) wat bovenop je webpagina aan bezoekers getoond wordt. Pop-ups kunnen een effectieve manier zijn om speciale informatie onder de aandacht te brengen van je bezoekers.

In deze handleiding laten we je zien hoe je gebruik maakt van een Boombox Pop-up. Dit is een speciale pop-up die over je hele pagina geplaatst wordt.

Maak je Boombox aan

Als je ingelogd bent in jouw dashboard omgeving ga dan naar Tools > Pop-ups.

Vervolgens kun je op Nieuwe pop-up drukken en dan kiezen uit Boomboxen, Magnets, Pop-ups of Ribbons. In deze handleiding maken we gebruik van Boomboxen.

Wanneer je de juiste boombox hebt gevonden die je wil gebruiken klik je op Kies template. Vervolgens geef je de boombox een Naam en klik je op Volgende stap

Een Boombox instellen (triggers, animation & device)

Op het nieuwe scherm wat opent kun je de boombox visueel aanpassen!

Als je bovenaan de pagina klikt op Settings dan kom je op een scherm waar je de boombox kan instellen.

Onder het kopje General kun je nogmaals de Boombox Name veranderen. Je kunt kiezen op welk Device de boombox getoond moet worden.

Je kunt verschillende Triggers instellen voor de boombox:

  • Timer: Hiermee stel je de boombox in op basis van tijd. Bijvoorbeeld: Boombox X verschijnt pas na 10 seconden nadat iemand op de pagina is geland. Zo voorkom je dat je mensen direct de boombox zien en laat je deze pas zien als mensen wat langer op je site zijn.

  • Exit-Intent: De boombox verschijnt pas zodra iemand de pagina wilt verlaten. Een sterke manier om nog iets onder de aandacht te brengen voordat iemand je site echt verlaat.

  • Scroll: De boombox verschijnt pas als iemand tot een bepaald punt scrollt op je pagina. Zo voorkom je dat je mensen direct de boombox zien en laat je deze pas zien aan mensen als ze interactie hebben met de pagina.

Bij Animation kies je hoe je wil dat de boombox getoond word aan jouw bezoekers:

  • Fade In: De boombox wordt steeds duidelijker zichtbaar.

  • Slide Up: De boombox sleept van beneden de pagina in beeld.

  • Slide Left To Right: De boombox sleept van rechts naar links in beeld.

Bij Label For Phoenix Analytics kun je een Label instellen voor de boombox. Aangemaakte labels kunnen aan opt-in units in de page-builder, popups en formulieren gekoppeld worden. Conversies die voortkomen uit deze opt-in units worden vervolgens in Phoenix Analytics per label weergegeven.

Werk je net zoals ik in mijn voorbeeld met een Opt-in Boombox? Dan heb je een extra tabje waar je de Opt-in kunt instellen. Hier kun je een link plaatsen naar jouw Privacyverklaring en aangeven of je GDPR-consent aan wilt zetten voor de boombox.

Als laatste moet je ook aangeven welke lijst je wil koppelen aan de opt-in boombox.

Selecteer op welke pagina's je de boombox wil laten zien

Onder het kopje Pages stel je in op welke pagina's je wil dat de boombox getoond wordt.

Je kan ervoor kiezen om de boombox op alle pagina-types die je selecteert te laten zien, maar je kan er ook voor kiezen om de boombox op één specifieke pagina te laten zien.

Als laatste kun je er voor kiezen om bepaalde pagina's de boombox wel of niet op te tonen.

Als je op Preview klikt dan zie hoe de boombox getoond gaat worden op jouw pagina's.

Doet je boombox het nog niet?

Was dit een antwoord op uw vraag?