Huddle: Trainingen (e-learning)
Extra mogelijkheden
HUDDLE: Een video- of audiobestand toevoegen aan je e-learning
HUDDLE: Een video- of audiobestand toevoegen aan je e-learning

Video- en audiofiles toevoegen aan je cursus

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak je e-learning levendiger met audio en video! In deze handleiding leggen wij je uit hoe je dit toevoegt aan je cursus 📹

In Huddle kun je op twee methodes je bestanden toevoegen aan je Huddle. Je kunt dit invoegen op een plek naar keuze in een text pagina of je maakt een audio- of videopagina aan, waar het bestand highlighted wordt getoond.

Ga meteen naar:

Aanmaken van een text contentpagina

In dit gedeelte leg ik je uit hoe je audio en video toevoegt aan een text pagina. Als eerst maak je een contentpagina aan en in de pop-up kies je voor een text pagina.

Audio toevoegen aan je training in een text pagina 🎙

In een training kun je op het icoontje van video klikken. Daar kun je vervolgens klikken op < > 'embedded code'. Daar kun je een embed code van bijvoorbeeld Soundcloud plakken 😀.

Zorg dat je een embed code erin plakt die begint met iframe en eindigt met iframe. Het ziet er bijvoorbeeld uit als volgt:

Klik op insert en je file zal worden getoond!

Video toevoegen aan je training in een text pagina 🎥

Middels het video icoontje kun je ook video's toevoegen van YouTube of Vimeo bijvoorbeeld. Dit kan ook weer middels de embed code van de video zoals zojuist besproken, maar dit kan ook met de URL van de video.

Kopieer de URL van je video vanuit de adresbalk van je browser en plak deze op de plek in URL.

Als je op het video icon hebt geklikt open de media library zich en kun je of een video toevoegen die in de library staat of een video toevoegen middels Vimeo, YouTube of een embed code van een andere tool :-)

Klik op insert en de video zal worden getoond 😁

Audio- en video toevoegen aan een highlighted pagina

Indien je wil dat je audio of video file meteen in de picture staat voor je leden, dan kun je kiezen voor een video- of audiopagina. Je file zal dan meteen bovenaan de pagina worden getoond in plaats van in de tekst.

Als je klikt op 'click to set the highlighted video' dan krijg je een pop-up waar je de URL of de embed code van je video kunt plaatsen.

Indien je op finish klikt en je pagina bekijkt, dan ziet het er als volgt uit 🔥