Btw verleggen

Hoe kan ik btw verleggen voor mijn klanten?

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Plug&Pay is het mogelijk om automatisch de btw te verleggen. Dit kan alleen als iemand een geldig btw-id invult op de checkout.

Als een klant uit het buitenland komt waarbij de regel is dat btw verlegd zal moeten worden, dan zorgt Plug&Pay automatisch voor een btw verlegd melding op de factuur. Wel zo makkelijk! 🙌

Btw achteraf verleggen bij een bestelling

Bij bestellingen is het niet mogelijk om binnen Plug&Pay de btw achteraf te verleggen. De factuur staat immers al vast en de betaling is hiervoor al gedaan. Om alsnog de BTW te verleggen bij een bestelling kan je de het volledige bedrag van de bestelling crediteren en deze terugstorten aan de klant.

Vervolgens maak je een nieuwe bestelling aan, waarbij je het btw-id van de klant toevoegt. Op deze manier betaalt de klant het juiste het bedrag en klopt de administratie weer aan beide kanten.

Btw verleggen bij een abonnement

Je kan de btw ook verleggen bij een bestaand abonnement. Dit kan alleen bij de eerstvolgende incasso, je verlegt de btw dus niet voor facturen in het verleden.

Vul hiervoor het btw-id van de klant in zodat dit op de factuur komt te staan bij de volgende bestelling.

Vervolgens ga je naar de instellingen van het abonnement en klik je op inhoud wijzigen.

Vink daarna de optie 'btw verlegd' aan.

TIP: Wij gebruiken de database VIES van de Europese commissie om te checken of een btw-id correct is. Als een btw-id niet correct is, kun je dus dit opzoeken bij de VIES voor verdere informatie.

Was dit een antwoord op uw vraag?